El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Meridiana, una setmana bloquejada contra la sentència

Societat

Porta d’entrada directa al cor de Barcelona, l’avinguda Meridiana s’ha convertit en escenari de les protestes contra la sentència del Tribunal Suprem contra els presos polítics. De fet, des que dilluns es va conèixer el veredicte, que cada jornada la via ha sigut ocupada per manifestants per tal d’impedir la circulació en senyal de protesta.

 

Set dies que han aplegat de forma continuada a centenars de persones. Si bé al principi eren sobretot joves (degut a la seva flexibilitat horària per organitzar-se), en els darrers dies la concentració cada vegada ha esdevingut més intergeneracional. Una pluralitat que va arribar al seu punt més àlgid divendres passat, quan la Marxa per la Llibertat de Sant Quirze del Vallès (formada per les columnes de Berga i Vic) va entrar per aquesta avinguda i va regalar una de les estampes de les mobilitzacions.

A diferència dels fets succeïts al centre de Barcelona o altres talls arreu del territori català, la policia no ha carregat contra els manifestants que han tallat la Meridiana al llarg de la setmana. Només algunes de les persones mobilitzades han assenyalat que en una de les jornades es van viure moments de tensió amb agents dels Mossos d’Esquadra, però les coses no van anar a més. La tensió també s’ha fet palesa amb alguns conductors, però tampoc s’han produït fets greus.

Per aquest dilluns ja s’ha organitzat a les 19 hores un nou tall a l’alçada de la rambla de Fabra i Puig per encadenar el vuitè dia consecutiu de protestes.

Fotografia | Assemblea Nacional Catalana

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt