El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Condemnats dos cupaires per resistència a l’autoritat

Política

L’exconseller de la CUP a Sant Andreu, Ivan Altimira, i el militant de l’organització, David Carmona, han sigut condemnats per resistència a l’autoritat. Aquesta pena arriba després de la denúncia que van interposar una patrulla de la Guàrdia Urbana contra ambdós cupaires i arrestés a Carmona en un acte previ a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. A més, els condemnats han hagut d’indemnitzar a la patrulla municipal per responsabilitat civil: Carmona amb 700 euros i Altimira amb 4.600 euros.

 

Tot i que la defensa havia demanat l’absolució per tots dos investigats, finalment el jutge ha decidit rebaixar la pena que sol·licitava la Fiscalia. Una condemna, però, que a parer d’Altimira és “política i un atac a la llibertat d’expressió“. “Van ser moltes les persones identificades en els actes que es van celebrar abans de la jornada del referèndum, però desconec que fins ara hagin condemnat a més persones”, ha declarat l’exconseller a L’Exprés de Sant Andreu. La sanció ja ha sigut sufragada a través de les caixes de resistència.

Segons el mateix Altimira, aquesta denúncia és la darrera de tot un “assetjament policial” que han patit “no només nosaltres dos, sinó altres persones del veïnat relacionades amb la dissidència política i independentista”. De fet, el condemnat assegura que sempre són els mateixos agents de la Guàrdia Urbana de Sant Andreu els que els sancionen.

“Tot va començar amb una Festa Major en què aquesta patrulla va començar a identificar i multar a les persones que bevien al carrer mentre participaven en un cerca-tasques”, recorda Altimira. Unes primeres sancions que L’Exprés de Sant Andreu ja se’n va fer ressò aleshores i que no han deixat de produir-se al llarg dels dos darrers anys.

“Vam voler denunciar les pràctiques abusives i de prepotència d’aquests agents de la Guàrdia Urbana i fins i tot vam demanar a l’aleshores conseller de seguretat del Districte, [Felipe López-Aranguren], que declarés com a testimoni al judici, però es va posar de perfil“, critica el cupaire. Però, per què van demanar la declaració del responsable polític de la Guàrdia Urbana al Districte? “Per què ja feia temps que l’havíem informat tant a ell, com als dos consellers tècnics, Ivan Marzá i Gerard Sentís, i a les dues regidores, Carmen Andrés i Laia Ortiz, del problema que hi havia amb aquests agents”.

De fet, des de la CUP es va voler impulsar una declaració institucional a favor de l’absolució de David Carmona i Ivan Altimira en el darrer ple del mandat, però la proposta va fracassar. “Per problemes informàtics no la vam poder presentar i la vam intentar entrar per urgència, de manera que necessitàvem el suport de tres quartes parts del consistori”. Mentre que ERC i el PDeCAT van donar suport a la CUP, “els comuns es van escudar en qüestions tècniques i van decidir no mullar-se, pel que la declaració no va poder entrar al ple”, recorda l’exconseller.

Fotografia | David Carmona i Ivan Altimira // Cedida per Victor Serri – La Directa

2 Comentaris

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt