El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El conseller de la CUP a Sant Andreu, Ivan Altimira / DGM

La justícia imputa i embarga al conseller andreuenc de la CUP

Política

L’1 d’octubre encara cueja. El conseller de la CUP al Districte de Sant Andreu, Ivan Altimira, i el seu company de formació local, David Carmona, han sigut imputats a petició de la Fiscalia pels fets del passat 16 de setembre de 2017. En aquella jornada, la Guàrdia Urbana va decidir interrompre un acte unitari pro-referèndum a la Sagrera, el qual va acabar amb la detenció de Carmona.

 

L’esdeveniment celebrat a la plaça de l’Assemblea de Catalunya de la Sagrera tenia com a objectiu demanar el vot pel ‘sí’ a la independència i estava organitzat per l’ANC, Òmnium Cultural, el PDeCAT, ERC i la CUP. Tot i que les activitats van transcórrer amb absoluta normalitat al llarg de la jornada, a darrera hora la Guàrdia Urbana va fer acte de presència i va començar a identificar a les persones que hi havia a la plaça.

Davant d’aquesta circumstància, alguns dels presents van demanar explicacions als agents municipals, ja que l’acte comptava amb tots els permisos. Si bé els policies van demanar la documentació a Carmona, aquest es va negar a identificar-se, fet que acabaria desembocant en una picabaralla i en la seva posterior detenció a la comissaria de la Zona Franca.

És arran d’aquest succés que la Fiscalia li imputa al jove un delicte d’atemptat contra l’autoritat i li demana dos anys de presó, més una multa de 720 euros i una indemnització als agents que supera els 5.000 euros. En paral·lel, la pena també suma una prohibició temporal per presentar-se a cap càrrec electe.

Pel que fa a Altimira, aquest ha assegurat a L’Exprés de Sant Andreu que els agents no li van demanar la documentació, però que el van reconèixer automàticament com a conseller de la CUP. Per aquest motiu, al cap de dos mesos dels fets el representant polític va rebre a casa seva una notificació judicial per anar a declarar. Un cop escoltada la seva primera versió, el jutge ha decidit investigar-li per un delicte de resistència, penat amb un any de presó i prohibició de revalidar el càrrec en un termini de dos anys (sufragi passiu). A més, Altimira també ha confirmat a aquest mitjà de comunicació que li han embargat prop de 6.000 euros del seu compte corrent.

Davant d’aquesta circumstància, ja s’ha creat una plataforma que clama per l’absolució de tots dos investigats i desenes de persones s’han solidaritzat amb la seva causa a través del hashtag #DavidIIvanAbsolució. Tal com ha assegurat Carmona a aquest mitjà de comunicació, la vista oral programada pel 8 de març l’encaren amb convicció: “Confio en què ens podrem defensar en el judici i aconseguir l’absolució“.

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt