El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Nau de la Fabra i Coats que acollirà els habitatges / DGM

1.900 sol·licituds per llogar els pisos de la Fabra i Coats

Economia

Aproximadament 1.900 veïns i veïnes de Barcelona han presentat la sol·licitud per poder aconseguir llogar un dels 41 habitatges de fusta que s’han dut a terme al recinte de la Fabra i Coats. La dada l’ha fet pública aquest dimarts al ple del districte la portaveu del Govern dels comuns, Blanca Port, qui ha destacat que al final “només hi podrà accedir un percentatge molt petit” de tots els demandants.

 

Segons han criticat la CUP i Ciutadans a la sessió plenària, els requisits econòmics per poder accedir a aquests habitatges resulten massa elevats per la mitjana dels joves barcelonins. De fet, tal com va publicar L’Exprés de Sant Andreu, si un jove de fins a 35 anys vol aconseguir llogar un dels habitatges, hauria d’haver guanyat, com a mínim, 20.052 euros nets l’any 2017. O dit d’una altra manera, hauria d’haver ingressat un mínim de 1.666 euros mensuals.

Davant d’aquestes crítiques, Port ha afirmat que els habitatges no només estan destinats a unitats familiars joves (ja que aleshores els barems són més assumibles), sinó que també s’hi poden presentar grups d’amics en cas de voler repartir despeses. Al cap i a la fi, per la seva ubicació i prestacions, els immobles estan dissenyats pel jovent, tot i que també hi ha reserves d’habitatges específiques. Per exemple, dels 46 habitatges, cinc seran cedits a l’ICUB perquè hi allotgi artistes, uns altres 21 seran per unitats d’1 a 3 persones, 4 pisos seran per famílies monoparentals, etc.

Cal tenir en compte, però, que la versió que ha ofert la portaveu de l’executiu contrasta amb les darreres declaracions al TOT Barcelona del gerent d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Javier Burón. Segons Burón, aquesta promoció de lloguer assequible està dirigida a “parelles” i que, per tant, demanen a “les persones que volen ser llogateres en solitari” que es “plantegin la possibilitat de compartir habitatge entre dues o més persones“. La fórmula, per ara, ja ha rebut 1.900 sol·licituds.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt