El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Barracons de l'Institut Martí Pous / DGM

Sant Andreu comptarà amb un tercer institut públic

Societat

Habemus places de secundària. A partir del proper curs 2019/20, el districte comptarà amb un nou institut públic de tres línies, tal com han confirmat fonts municipals a L’Exprés de Sant Andreu. Aquest nou centre educatiu serà el tercer de Sant Andreu, territori que ja compta amb el Doctor Puigvert i el Martí Pous. De fet, els alumnes del nou centre de secundària s’instal·laran als mateixos barracons que fins ara han ocupat els estudiants del Martí Pous i els de l’Escola Can Fabra.

 

Segons les mateixes fonts, la idea és que els alumnes estiguin fins a un límit de dos cursos i mig als mòduls prefabricats que hi ha al costat de la Fabra i Coats, per després passar a l’edifici definitiu. Aquest s’ubicarà al sector del triangle ferroviari (entre Sant Martí i Sant Andreu), a l’alçada de la passera del carrer de Josep Soldevila. Tot i que el solar on s’aixecarà és de titularitat municipal, l’obra necessitarà de l’intermediació de la societat Barcelona – Sagrera Alta Velocitat (BSAV), ja que els terrenys estan compromesos pel projecte ferroviari.

A aquest hipotètic handicap, també caldrà sumar un segon. El motiu: des del consistori esperen que el Departament d’Ensenyament de la Generalitat posi aquest 2019 els diners per fer el projecte executiu i així licitar la construcció de cara al 2020. Hi ha algun tipus d’acord al respecte? Doncs per ara, no. S’ha de tenir en compte que el Consell de Direcció del Consorci d’Educació de Barcelona encara no s’ha pronunciat, perquè no s’ha reunit. Tot i això, segons el calendari amb què treballen a la plaça d’Orfila, els alumnes podrien entrar al nou edifici de cara al 2022 si tot va segons el que preveuen.

D’altra banda, la intenció de l’Ajuntament és que els alumnes no hagin de fer servir l’actual passera de les vies, sinó que s’urbanitzi parcialment l’actual llosa per fer un accés directe fins al nou institut. Per dur a terme aquesta actuació, també es necessitarà l’aprovació de BSAV, responsable de tot l’entramat constructiu que envolta la trinxera ferroviària.

Per últim, assenyalar que el nou Institut Sant Andreu – La Sagrera ja compta amb equip directiu i projecte educatiu, el qual contempla que d’aquí a uns anys també s’ofereixi batxillerat al centre. Per aquest motiu, les famílies que ho desitgin podran prematricular als seus fills a aquest centre fins a exhaurir les tres línies que s’han obert. Per ara, ja hi ha dues escoles adscrites a aquest nou centre, com ara la de Congrés-Indians. Segons justifiquen des del consistori, aquest centre era necessari “davant la manca de places públiques de secundària que hi ha a Sant Andreu”.

2 Comentaris

  1. El Príncep de Vianants també és a Sant Andreu. I el Valldemossa està a l’altra banda de la Meridiana (molt a prop del cementiri de Sant Andreu per cert) i també hi ha diverses escoles de Sant Andreu adscrites.

  2. Quan es diu Sant Andreu es refereix al barri i el Príncep de Viana és a Sagrera. De totes manetes caldria aclarir que el districte són tots els barris (trinitat, bon pastor, st andreu, sagrera, congrés, navas) i que al districte hi ha 3 instituts públics més: Alzina, Comas i Solà, El Til·ler i Joan Fuster.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt