El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El CAP de Sant Andreu oferirà tallers de marxa nòrdica

Societat

Amb l’objectiu d’aprofitar els beneficis per la salut que aporta la marxa nòrdica, l’Institut Català de la Salut (ICS) posarà en marxa un taller gratuït d’aquesta activitat al CAP de Sant Andreu. Segons els seus responsables, la seva pràctica comporta fins i tot uns efectes positius superiors respecte a caminar o córrer segons la malaltia que es pateixi.

 

Cal tenir en compte que la pràctica de la marxa nòrdica en grups regulars es va implantar als CAP de Barcelona l’any 2006 (Sant Rafael), però no ha sigut fins aquest 2019 que la seva implementació s’ha estès de forma exponencial. Mentre que durant l’any 2018 a Barcelona es van beneficiar dels tallers unes 250 persones, durant el 2019 podran fer aquest tipus de marxa el doble de persones usuàries.

L’activitat (que inclou el préstec dels bastons) consistirà en un taller d’iniciació a la marxa nòrdica on grups d’unes 15 persones realitzaran un total de sis sessions amb periodicitat setmanal, d’entre una hora i mitja i dues hores de duració. Aquestes inclouran els escalfaments i estiraments, a més de fer un determinat itinerari amb els bastons. Els tallers estaran guiats per professionals sanitaris amb formació acreditada, els quals també donaran informació als usuaris perquè puguin continuar amb la pràctica una vegada finalitzin l’activitat.

La marxa nòrdica estarà oberta a tota la ciutadania interessada. Només hauran de consultar-ho amb els seus professionals sanitaris, ja que en la participació es prioritzaran, segons criteris de salut, les persones amb un nivell baix d’activitat i amb factors de risc. Al cap i a la fi, la marxa nòrdica és una activitat física segura i molt adequada per a gent gran, la qual pot practicar individualment o en grup i té una tècnica senzilla d’aprenentatge.

Segons els professionals,en aquesta pràctica esportiva el risc de lesió és molt baix perquè l’ús del bastó disminueix un 12-16% la càrrega del pes que suporten les articulacions inferiors un 30%, en comparació amb córrer o caminar. A més, intervé el 90% de la musculatura i això repercuteix en la millora de la postura i la coordinació. Per últim, destacar la millora de l’estat d’ànim pel fet de fomentar la socialització.

Fotografia | Giorgio Minguzzi

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt