El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El nou accés a la Fabra i Coats podria estar fet abans de l’estiu

Societat

Vistiplau del poder judicial al nou accés a la Fabra i Coats. Tal com ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu, finalment els tribunals han donat la raó a l’Ajuntament de Barcelona per dur a terme una nova entrada al recinte fabril des del carrer Gran de Sant Andreu, a l’espai que queda entre el número 202 i la nova seu de l’Institut de Mercats de Barcelona (antiga Hisenda). En aquest sentit, cal recordar que la qüestió portava bloquejada als jutjats des de feia més d’un any.

 

Va ser l’actual consistori qui l’any 2016 va descobrir que el petit passadís que queda entre la comunitat de veïns del 202 i l’edifici de Mercats disposava d’una servitud de pas històrica per poder entrar a la fàbrica des del carrer Gran de Sant Andreu. Una porta, però, que va ser tancada per la constructora de la finca i que ara l’actual comunitat veïnal considera de la seva propietat. De fet, encara que la sentència judicial hagi donat la raó a l’Ajuntament de Barcelona per fer l’accés, els veïns ja han presentat un recurs d’apel·lació.

Tot i això i per avançar feina, l’Ajuntament ja ha demanat al magistrat poder dur a terme un accés provisional abans que es pronunciï sobre el recurs. Segons les mateixes fonts municipals, aquesta nova entrada podria estar acabada abans de l’estiu, tot i que actualment el jutge encara té dos mesos per donar llum verda o denegar la petició. Des de l’administració local asseguren que aquesta obra “s’estudiarà amb els mateixos veïns per veure quin seria el projecte més adient“.

Entrada a la Fabra i Coats vista des de l'interior del recinte / DGM.jpg
Entrada a la Fabra i Coats vista des de l’interior del recinte / DGM

Per últim, posar de relleu que els edificis del Departament de Normalització Lingüística i l’Institut de Mercats de Barcelona contemplaven en la seva reforma integral posar les sortides d’emergència en aquest espai de servitud de pas. Si més no, l’enrocament de la comunitat veïnal va provocar que el consistori hagués de canviar els projectes executius de l’obra i posar les sortides d’emergència en uns altres punts dels respectius edificis.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt