El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Fabra i Coats podria obrir un nou accés pel carrer Gran

Societat

La històrica entrada i sortida de la Fabra i Coats pel carrer Gran de Sant Andreu podria tornar a entrar en funcionament. De quina porta concretament es tracta? Doncs de la que queda actualment tapiada entre la pastisseria Granier i la nau de l’Institut de Mercats (abans Hisenda). Sí, des de fora sembla una simple entrada de comunitat de veïns, però aquest espai  en concret actualment es troba judicialitzat. El motiu? Mentre els veïns consideren que aquesta zona és seva, l’Ajuntament assegura que l’espai és d’ús públic.

 

Anem a pams. Tal com ha revelat en el darrer Consell de Barri la regidora del Districte, Laia Ortiz, a finals del 2015 el consistori es va posar en contacte amb l’Eix Comercial i l’AVV de Sant Andreu de Palomar per valorar la possible apertura. Va ser aleshores quan entitats i administració van descobrir una “servitud de pas” que permetria un accés directe a la Fabra i Coats des del carrer Gran. Si més no, la comunitat de veïns es va oposar a cedir l’espai i l’Ajuntament va decidir engegar la via judicial per recuperar l’ús públic.

Segons relata la gerent de Sant Andreu, Carme Turegano, existeix un conflicte administratiu: “A la llicència de l’Ajuntament consta que hi ha dret de pas públic entre el carrer Gran i el recinte”, mentre que “quan es van inscriure les propietats dels habitatges no es va fer constar aquest dret de pas pel costat de l’edifici”. Per tant, haurà de ser el jutge qui determini qui té dret a fer ús de l’espai: si només els veïns de la comunitat o si bé els veïns de tota la ciutat.

Entrada a la Fabra i Coats vista des de l'interior del recinte / DGM.jpg
Entrada a la Fabra i Coats vista des de l’interior del recinte / DGM.jpg

De fet, Turegano revela que fins i tot hi ha redactat un projecte per fer una porta d’accés amb cara i ulls, la qual quedaria tancada a la nit. Si més no, al final no es va arribar a un acord amb la comunitat i el consistori encara espera una sentència judicial, la qual porta ja any i mig de retard i ha d’estar al caure.

Fotografia | Entrada a la Fabra i Coats des del carrer Gran de Sant Andreu / DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt