El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Fan un hort urbà on s’havien d’edificar xalets de luxe

Societat

El Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu ha ocupat aquest divendres un solar situat al número 42 del carrer d’Ignasi Iglésias per tal de frustrar les intencions del seu propietari: el holding Homes Experience. Segons anunciava la promotora immobiliària a les pàgines web que ella mateixa ha tancat, la intenció era aixecar en aquesta parcel·la quatre llars adossades de luxe. La més barata es vendria per 650.000 euros, tal com figura en alguns anuncis que encara no ha aconseguit suprimir.

 

Davant d’aquesta operació especulativa, el Sindicat d’Habitatge ha decidit moure fitxa i ocupar el solar per destinar-lo a fer un hort urbà obert a tothom. Segons ha denunciat el col·lectiu en un comunicat, el preu de l’habitatge que pretén establir la promotora està “molt lluny de la realitat de la majoria de rendes dels veïns que vivim aquí”. A més, consideren que la presència a al nucli històric d’aquests xalets “fomentaria l’especulació amb el preu de l’habitatge” i “suposaria posar una altra pedra més en el procés de gentrificació de Sant Andreu, fet que terminaria expulsant del barri a les veïnes de sempre”.

En paral·lel, la plataforma andreuenca denuncia que Homes Experience faci servir els trets característics de Sant Andreu per promocionar els seus productes immobiliaris: “L’anunci és una crida a la gent de major poder adquisitiu a apropiar-se d’una zona més habitable que d’altres de la ciutat, víctimes ja de la pressió que exerceixen les rendes altres”. Una circumstància sobre la qual troben diversos paral·lelismes amb el que ha patit Gràcia, on molts veïns i botiguers de tota la vida “han sigut substituïts per persones de major poder econòmic i cadenes comercials”.

Com a alternativa, els responsables de l’ocupació proposen desenvolupar un hort comunitari que eviti la construcció dels xalets adossats i que suposi obrir un espai “a tot el món, intergeneracional i divers, en el que compartir experiències més enllà del ciment“. De fet, tot i que la proposta la lidera el Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu, els mateixos activistes asseguren que ja hi ha diverses persones que a títol individual ja s’han interessat a col·laborar amb el projecte.

Imatge del solar ocupat, aquest divendres / SINDICAT D’HABITATGE DE SANT ANDREU

Per últim, destacar que la intenció dels especuladors era construir dos habitatges que donessin al carrer de la Riera de Sant Andreu (35 – 37) i uns altres dos que tinguessin l’accés al carrer d’Ignasi Iglésias (42 – 44). Mentre que l’habitatge més assequible se situaria en els 650.000 euros en no comptar amb pàrquing ni ascensor, en el cas de gaudir d’aquests dos serveis el preu de venda se situaria al voltant dels 675.000 euros. Segons les recreacions virtuals que ha elaborat el despatx d’arquitectes contractat per la promotora i a les que ha accedit L’Exprés de Sant Andreu, les terrasses podrien comptar fins i tot amb piscina.

1 Comentari

  1. Ho trobo molt bé, hem de vigilar pam a pam pq no v i nguin aquestes empreses al nostre barri per especular amb el terreny.
    Sobretot amb arquitectes i despatxos de decoradors.que ja estic veient.
    Quand ho trobeu feu foto i a denunciar.ho…cal proteguir santandreu.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt