El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El malson de la plaça del Mercadal

Societat

Crits, amenaces, drogues, baralles i alcohol. Molt d’alcohol. Tot i que al principi el robatori d’una cadira de rodes a un menor andreuenc aparentava ser un succés més, el furt ha esdevingut el detonant d’un conflicte enquistat. Tal com han confessat fonts veïnals a L’Exprés de Sant Andreu, més enllà d’assetjar a la família del menor novament, la parella que residia al mateix bloc també té a la resta de la plaça “desesperada”.

Banner Ajuntament 300x250
 

Segons les mateixes fonts, l’origen del problema es focalitza en una dona d’origen rus. Una veïna més que s’ha vist engolida per una presumpta addicció a l’alcohol i que sempre ha portat problemes a la resta de ciutadans de la zona. De fet, fonts municipals han confirmat a aquest mitjà de comunicació que des de mesos enrere els serveis socials treballaven en el seu seguiment i en el seu fill adolescent (ara a Rússia). Una relació de suport, però, que va acabar desapareixent després de la seva “nul·la implicació” amb el servei municipal.

Com ha evolucionat la seva situació des d’aleshores? Doncs amb una conflictivitat in crescendo. Si bé en un principi tant ella com les diferents parelles que ha tingut pagaven el lloguer de l’habitatge amb normalitat, posteriorment la irregularitat en els pagaments es va acabar convertint en la tònica habitual. Un fet menor que s’ha acabat sumant a la llista de raons del jutge per ordenar el seu desnonament pel proper 14 de novembre. Aquest, però, encara no se sap com es produirà. Des d’aquest dimecres pesa una ordre d’allunyament sobre la conflictiva parella, interposada per la família del menor.

Tot i això, s’ha de tenir en compte que el resultat de la denúncia per amenaces i coaccions a la família del menor ha arribat després que aquesta mateixa decidís contractar a l’empresa Desokupa per fer-los fora. Tot i aixó, ni els matons del col·lectiu que actua entre buits legals van aconseguir expulsar a la parella. Aquests van passar dos dies sencers consumint alcohol entre els porxos. A més, tot just marxar els goril·les de l’empresa, la parella va tornar a entrar a l’habitatge amb clau. “Aquella mateixa nit vam haver de trucar dues vegades a la Guàrdia Urbana pels crits que feien mentre es discutien tots dos“, revela una veïna.

En aquest sentit, s’ha d’assenyalar que no només han generat un problema al seu voltant, sinó que la mateixa parella ha viscut immersa en constants conflictes. Tal com exposen els inquilins dels edificis dels voltants, més d’un cop s’han trobat a la dona “estirada a terra, plena de blaus i en estat ebri després que la seva parella l’hagués colpejat”. Una dinàmica a la qual se sumava el consum de drogues i, fins i tot, la pràctica d’alguna fel·lació en espais comuns.

La dona, a terra després de caure per un important consum d’alcohol / CEDIDA

L’ordre d’allunyament, però, sembla haver tingut efecte des del primer dia d’aplicació. En cas d’aparèixer per la zona, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana podrien procedir a detenir-los. Si més no, la incertesa encara continua ben viva. Per una banda, el desig dels veïns és poder despertar d’aquest malson que arrosseguen des de fa mesos. Per l’altra, el consistori assegura haver engegat totes les eines per poder tractar la “situació d’emergència” en què viu submergida la parella. Ni uns ni altres, però, no tenen gens clar que la sèrie hagi acabat.

Fotografia | GOOGLE MAPS

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt