El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Rebaixes i obres al carrer Gran de Sant Andreu / DGM

Troben infraestructures històriques sota el carrer Gran

Societat

Com resultava fàcil d’imaginar, les obres de reurbanització del carrer Gran de Sant Andreu han topat amb restes històriques. Materials que, segons ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu, no tenen un gran valor arqueològic, però que tot i això han precisat de la seva corresponent dedicació en hores. O dit d’una altra manera, el ritme de les obres no s’ha pogut salvar d’un primer lleuger retard.

 

Al cap i a la fi, el carrer Gran acumula centenars d’anys de vida. Des que era l’antic camí romà a Barcelona fins a dia d’avui, la via sempre ha sigut una artèria de forta afluència. Què ha suposat aquest fet? L’acumulació al subsòl d’una gran quantitat d‘instal·lacions i infraestructures de drenatge, com ara canonades d’aigua i gas, cablejat elèctric i de telecomunicacions, col·lectors, antigues mines d’aigua, etc.

Una sèrie d’ítems amb els quals es podria resseguir part del passat de Sant Andreu i que ara ha comportat la necessitat d’incrementar el nombre d’operaris per poder extreure-les com abans millor. De fet, moltes d’aquestes tasques de sostracció s’han de dur a terme de forma manual i en mina, fet que comporta una major dedicació respecte al calendari que s’havia estimat inicialment.

Si més no, per tal de retallar dies al contratemps, l’Ajuntament ha decidit avançar l’inici dels treballs de la segona fase de l’obra. Per tant, a partir del dia 5 de novembre ja es preveuen dur a terme els treballs de millora del sistema de clavegueram entre els carrers de Malats i Joan Torras. En aquest sentit, s’ha de tenir en compte que aquestes obres no afectaran a la Festa Major de Sant Andreu, tal com han confirmat fonts municipals.

2 Comentaris

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt