El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Bus TMB

Sant Andreu incorporarà dues noves línies d’autobús

Societat

Aquesta tardor l’Ajuntament de Barcelona posarà en marxa una nova fase de la Nova Xarxa de Bus (NXB) de Barcelona. Si bé la seva implementació encara no té data oficial, s’ha de tenir en compte que al llarg de la setmana escollida hi haurà agents informatius a les parades que orientaran als usuaris com és habitual.

 

En aquest sentit, Sant Andreu sumarà dues noves línies: la V25 i el bus del barri 133. Pel que fa a la primera línia vertical (V25), aquesta connectarà el Poblenou amb el barri d’Horta i travessarà el Districte de Sant Andreu per Meridiana, Trinxant i el passeig de Maragall. Amb la incorporació d’aquesta nova línia, se suprimirà el 45 i el 192. En canvi, el 47 i el 60 canviaran de recorregut, ja que per la zona de la ronda de Dalt s’incorporarà la nova línia H2, que actuarà com enllaç natural a l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Pel que fa al 133, aquest nou bus de barri se sumarà al ja existent i també farà un recorregut circular. La seva filosofia serà la de connectar els nuclis de Sant Andreu, Baró de Viver i Bon Pastor. A més, les seves parades més rellevants seran les que efectuarà a les portes dels Centres d’Atenció Primària (CAP) de la Meridiana i de Casernes.

Segons l’Ajuntament de Barcelona, l’objectiu de la nova xarxa ortogonal de bus té la intenció d’ordenar l’antic plat d’espaguetis que havien generat els antics recorreguts per tota la ciutat. Tal com assenyalen els seus responsables, el disseny de les noves línies d’alta capacitat està pensat per poder ajudar als ciutadans a desplaçar-se fins a qualsevol punt de Barcelona fent només un transbord entre dos busos.

Fotografia | TMB

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt