El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Gossos / Pixabay

Les multes contra propietaris de gossos es multipliquen per dos

Societat

Final d’estiu de rècord. Aquest dimarts passat el Districte de Sant Andreu ha fet públiques el nombre total de multes que ha interposat la Guàrdia Urbana als propietaris de gossos incívics. En total: 270 sancions en només tres mesos. O dit d’una altra manera, el doble de multes respecte a les de l’estiu de l’any passat.

 

S’ha de recordar que la campanya de tinença responsable d’animals de companyia és una aposta única del Districte de Sant Andreu, després de les reiterades queixes dels veïns i veïnes respecte a aquesta qüestió. Una campanya que si bé l’any passat va tenir un caràcter més pedagògic, enguany s’ha endurit via sancions directes als incívics.

En aquest sentit, s’ha destinat una patrulla de la Guàrdia Urbana, els quals han actuat en els mesos de juny, juliol i setembre de 20 a 24 hores de la nit. Quatre hores diàries que han donat un resultat a analitzar des de diferents punts de vista. El primer: més de la meitat de les sancions (162) s’han interposat de manera condicional per no tenir l’animal censat o dur-lo sense el microxip. Per tant, si el seu responsable l’inscriu al cens o el xip, la sanció li serà retirada.

D’altra banda, hi ha un segon gran bloc de sancions que afecten directament als gossos potencialment perillosos. De fet, vuit de cada deu denúncies que s’han de pagar sí o sí s’han posat sobretot per dur-los sense morrió (34 multes), no tenir en vigor la corresponent llicència (21) o no tenir contractada la llicència de responsabilitat civil que pertoca (14).

Pel que fa a les polèmiques deposicions a la via pública, sembla que el problema no s’ha aconseguit resoldre. En els tres mesos només s’ha posat una sanció, pel fet que els agents han d’agafar in fraganti a la persona que no recull els excrements del seu gos. Tot i això, la gerent del Districte, Carme Turegano, ha destacat el caràcter “educador” de la campanya i ha recordat que “malauradament” hi ha casos en que la pedagogia ha d’anar acompanyada de la multa: “Quan hi ha sanció, hi ha moltíssima més resposta”, ha assenyalat. A més, Turegano ha avançat que des del Govern local ja estudien dur a terme campanyes sancionadores similars “en altres temes de convivència”.

Per últim, destacar que els punts negres on més sancions s’han posat han sigut el parc de la Pegaso i de La Maquinista (33, respectivament), Can Ros i el parc de la Trinitat (19, respectivament), el Jardí Massana (11) i el Jardí de Pepa Colomer (9). En el cas concret de Sant Andreu de Palomar, només en destaquen la plaça de Can Fabra (3) i el carrer del Segre (5).

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt