El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Imatge d'arxiu / MOSSOS D'ESQUADRA

Els Mossos investiguen l’agressió en un bar de Sant Andreu

Societat

Tal com han confirmat fonts policials a L’Exprés de Sant Andreu, els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per determinar què va succeir a l’interior del bar ‘Cafè con Ron’ a les 12 del migdia de diumenge, hores abans del partit de play-off que enfrontava la UE Sant Andreu amb el CD Castelló (19 hores). Segons ha confirmat el cos, la baralla a l’interior es va saldar amb dos ferits que van haver de ser traslladats a centres hospitalaris (un d’ells és el responsable del local).

 

Si bé alguns testimonis assenyalen que els agressors formaven part del grup ultra del Castelló que porta el nom de ‘Frente Orellut’, des dels Mossos no tenen del tot clara aquesta vinculació. Segons expliquen les mateixes fonts, quan es van produir els fets, el grup de hooligans encara no havia arribat amb l’autocar a Sant Andreu (vehicle que estava controlat per la policia).

Si més no, tampoc es descarta que els agressors formessin part d’un reduït grup que s’hauria avançat de forma individual a l’arribada del gruix de l’afició. El que sí se sap, però, és que van entrar al bar preguntant per si allà hi havia aficionats del Sant Andreu, tal com han confirmat altres fonts a aquest mitjà de comunicació. A més, alguns d’ells anaven amb la cara tapada i altres portaven objectes per agredir als clients del local.

Pel que fa als enfrontaments que van tenir lloc al final del partit, el cos policial assenyala que va ser una part de l’afició situada al gol nord (on hi eren els Desperdicis), la que es va saltar el control de seguretat de l’estadi per creuar el camp i van anar a increpar l’afició rival. De fet, en aquell moment va ser quan la brigada mòbil dels Mossos va dur a terme un cordó de seguretat per protegir el gol sud i posteriorment carregar contra les persones que van saltar a la gespa.

Tal com han confirmat fonts del gol nord, una part dels aficionats van decidir adreçar-se a un petit grup de l’afició rival per retreure-li el seu comportament al llarg del partit. De fet, el mateix testimoni assegura que els assaltants es van adreçar directament a un petit grupuscle de ‘Frente Orellut’, el qual hauria efectuat càntics catalanòfobs i salutacions feixistes en el partit d’anada a Castàlia. Pel que fa a la resta de l’afició del Castelló, cal posar de relleu la cordialitat i la bona entesa que va haver entre les dues aficions hores abans del partit.

Ara bé, tot i que cap persona va ser retinguda al llarg de la càrrega policial (orientada més aviat a dispersar), cal assenyalar que on sí que va haver-hi una detenció va ser als voltants del Narcís Sala. En aquest sentit, els Mossos han destacat que una persona va llençar una cadira al vehicle d’una patrulla de seguretat ciutadana que treballava per Sant Andreu, la qual no tenia cap relació amb la seguretat del partit. Tot i això, ambdós mossos van procedir a detenir l’home per un atemptat contra els agents.

Ja en el terreny esportiu, la violència també va marcar l’eliminatòria. Després d’un escandalós arbitratge que va deixar a la cuneta al conjunt quadribarrat, el col·legiat canari va assenyalar a l’acta del matx (a la qual ha tingut accés L’Exprés de Sant Andreu) que a la mitja part, diversos membres de la directiva del Sant Andreu “es van dirigir a nosaltres cridant-nos de enfront de nosaltres i amenaçant-nos en els següents termes: “Ha sido por un metro fuera del área, es que estáis ciegos chavales, estáis ciegos, manda cojones es que os falta media torta, vaya panda de hijos de puta”.

A més, l’àrbitre ha precisat que un dels assistents va ser colpejat amb força al cap per una mà mentre li deia “Yo no te he dado, hijo de puta, porque si te doy de verdad, te mato”. Fonts de la UE Sant Andreu, però, desmenteixen les acusacions que recull l’acta i les titllen de “mentida” i asseguren que “ningú els va tocar”.

Per últim i en finalitzar el partit, la tripleta arbitral va haver de ser escoltada per la policia. Tot i això, la mateixa acta assegura que entre 10 i 20 aficionats que portaven la indumentària del Sant Andreu “ens van escopir” i fins i tot un els va “llençar una ampolla d’aigua amb el tap i plena; impactant en el pòmul esquerre del meu assistent”. Aquest, però, no va requerir assistència sanitària.

En una entrevista a La Xarxa, el president de la UE Sant Andreu, Manuel Camino, ha denunciat el paper de l’àrbitre al llarg del partit: “Nosaltres denunciarem aquest arbitratge, exigirem una investigació per veure si actuava sol o obeïa ordres d’algú; aquest àrbitre no pot quedar impune, nosaltres demanarem el seu cap com a mínim”. A més, Camino ha afegit que “a l’anterior eliminatòria no van poder [en referència al també escandalós arbitratge], perquè els vam aturar el penal; però aquest s’ha emportat les dues orelles i la cua del toro”.

En la mateixa línia, el president de l’entitat esportiva ha recomanat al tècnic que “si té dignitat, que es retiri de la professió” i ha confessat que no ha pogut dormir “en tota la nit”. En la seva opinió, el responsable de l’arbitratge “va mentir, va humiliar, va sotmetre i va condemnar als jugadors, al club i a tot el poble de Sant Andreu“. D’aquesta manera, el club de les quatre barres haurà de provar sort novament la propera temporada a Tercera Divisió.

Fotografia | MOSSOS D’ESQUADRA

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt