El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Les responsables de l'Escola la Pegaso, amb el president de L'Eix Comercial de Sant Andreu / DGM

L’Escola Pegaso i Pròsper Puig, candidats a les Medalles d’Honor

Societat

L’Escola Pegaso i el president de L’Eix Comercial de Sant Andreu, Pròsper Puig, poden rebre en les properes setmanes els màxims honors de la ciutat. Així ho han decidit les formacions polítiques de Sant Andreu per unanimitat, les quals han proposat a la institució educativa i al veí de Sant Andreu com a mereixedors de rebre la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona. Cal destacar, però, que l’aprovació final dependrà del Consell Municipal.

 

Tal com ha exposat la presidenta del Districte, Montse Benedí, la condecoració a l’Escola La Pegaso és un premi als seus 40 anys d’història. Una història que naixia entre les reivindicacions veïnals dels setanta i vuitanta per tenir un centre educatiu públic i de qualitat a la zona de Sant Andreu i la Sagrera. De fet, en aquest sentit cal posar de relleu que els veïns i veïnes mai han deixat de banda la instal·lació educativa. Ans al contrari: “La comunitat educativa és molt activa; sempre promouen activitats que porten a millorar l’educació“, ha assenyalat Benedí, qui ha destacat les bones relacions del centre amb la resta d’entitats del seu entorn.

En paral·lel, el ple de Sant Andreu també ha proposat a Pròsper Puig com a candidat a rebre els honors, donada “la seva dilatada carrera” i “el compromís amb el poble de Sant Andreu i amb el comerç de barri, de qualitat i de proximitat”. De fet, ell mateix s’ha mostrat emocionat i agraït en rebre la notícia, tot i que ha destacat que li ha arribat en un moment no gaire “dolç”: “És un moment social i polític convuls on hi ha gent que pateix“.

Pròsper Puig, en la lectura del seu discurs / DGM
Pròsper Puig, en la lectura del seu discurs / DGM

De totes maneres, Puig ha recordat que “les feines col·lectives serveixen per millorar la societat” i “la qualitat de vida de la gent, dels veïns i veïnes i evidentment del comerç; un comerç que a mi m’agrada dir d‘interès general“, ha emfatitzat. A més, el president de L’Eix ha celebrat “la sort de ser d’un poble com Sant Andreu, un poble de gent solidària i molt arrelada al territori”. Gent a la qual convida a preservar el comerç de proximitat, activitat econòmica i social a la que la seva família sempre s’ha dedicat en cos i ànima des que l’any 1957 va obrir la Cansaladeria Puig.

Fotografia | Les responsables de l’Escola la Pegaso, amb el president de L’Eix Comercial de Sant Andreu / DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt