El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els llibres han tornat a ser els protagonistes de la Fira Literal / MARIA FERRER

La Fira Literal s’imposa al mal temps

Cultura

Si bé el cel no ha presentat una de les seves millors versions, la pluja i els núvols finalment no han sigut obstacle per un nou èxit de la Fira Literal. Finalment, l’onada creativa d’idees i llibres s’ha sabut imposar a les condicions meteorològiques. Ni el festival literari, ni tota la programació cultural i gastronòmica s’han vist frenats per l’aigua que ha caigut al recinte de la Fabra i Coats.

 

Des de primera hora les carpes han ajudat a donar aixopluc als llibres radicals. Cal destacar, però, que no ha sigut fins al migdia quan s’ha apropat el gruix de visitants a l’esdeveniment cultural. Des de famílies senceres, fins a veïns i veïnes que venien a donar un cop d’ull. En què han coincidit molts d’ells? En el fet que no han sabut tornar a casa sense un llibre entre les mans.

Tal com ha destacat la coordinadora de la Fira Literal, Laura Arau, el públic s’ha mostrat molt actiu al llarg de tota la jornada; fet que li ha generat una satisfacció impossible d’amagar a l’hora de valorar el desenvolupament de les activitats. En aquest sentit, resulta impossible de desmerèixer l’èxit del biaix feminista d’enguany, en commemoració del 50è aniversari del Maig del 68.

Entre les més de 80 editorials independents, mitjans crítics i llibreries especialitzades, s’han pogut trobar tot tipus de gèneres literaris: novel·les històriques, relats ficticis, sàtires polítiques… els quals abraçaven des de relats feministes, fins a les històries de supervivència de les persones refugiades. En aquest sentit, s’ha de posar de relleu que el volum més sol·licitat ha sigut “La ciutat Princesa” de la filòsofa Marina Garcés. Un relat en primera persona en què Garcés explica les vivències polítiques dels seus últims vint anys.

Els paraigües s'han tornat un imprescindible / MARIA FERRER
Els paraigües s’han tornat un imprescindible / MARIA FERRER

Més enllà de remenar els estants, al llarg de les jornades el públic també ha tingut l’oportunitat de gaudir gratuïtament de desenes de conferències i entrevistes. Xerrades entre les quals han destacat les oferides per l’expresidenta del Black Panther Party dels Estats Units, Elaine Brown, i l’exguerrillera de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC), Camila Cienfuegos.

La Literal també s’ha vist acompanyada de banda sonora, gràcies a les actuacions de músics emergents i consolidats, així com a la presència de multitud de segells discogràfics. Per últim, destacar els tastets gastronòmics, organitzats des de diferents projectes cooperatius (alguns dels quals aplegats sota la Xarxa de Restauració i Cultura Cooperativa).

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt