El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La regidora Laia Ortiz / Ajuntament de Barcelona

La regidora Laia Ortiz secundarà la vaga feminista de dijous

Política

La regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, se sumarà a la vaga feminista convocada per aquest dijous 8 de març, amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora. Així ho ha anunciat la mateixa alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en referir-se que totes les integrants del seu equip secundaran la convocatòria.

 

Segons ha assenyalat la màxima responsable de la ciutat, cap de les edils participarà en actes públics en tot el dia i assistiran juntes a la manifestació convocada a les 18:30 hores en la confluència del passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal. “No està previst el dret a vaga en càrrecs electes, però ens sumem a tot el dia de vaga”, ha emfatitzat Colau per tal de “donar màxima força a la convocatòria”.

L’alcaldessa també ha lamentat que les dones encara resten afectades per la desigualtat salarial quan treballen “igual o més que els homes” i ha destacat que “gran part del seu treball no està reconegut”. Entre aquests, el de les cures. “Sense les dones el món no funciona, el món s’atura“, ha subratllat.

Respecte a la resta de consellers homes de l’executiu, des del Govern s’ha anunciat que aquests decidiran lliurement si sumar-se a la vaga, tot i que Colau ha recordat que “som les dones les que ens aturem, mobilitzem i prenem la paraula i el protagonisme”. Respecte als serveis mínims municipals, des de l’Ajuntament s’ha assenyalat que aquests es garantiran.

En paral·lel, el ple del Districte d’aquest dilluns ha impulsat una declaració institucional en la que es dona “ple suport a la vaga feminista, de treball, de cures i de consum, i facilitar que qui la vulgui fer la pugui fer de forma plenament efectiva”. A més, s’ha fet una crida a concentrar-se a les portes de la seu del districte el mateix dia 8 de març a les 12 hores, així com a la porta de tots els equipaments municipals de Sant Andreu.

Fotografia | La regidora Laia Ortiz, en una fotografia d’arxiu / Ajuntament

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt