El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Metro acció stop puajdes DGM

‘Stop Pujades’ obre les portes del metro de Sant Andreu

Societat

Tarda de portes obertes. Aquest dimecres la plataforma ciutadana Stop Pujades ha tornat ha dur a terme una nova acció a l’estació de metro de Sant Andreu. I si bé la intenció era la de bloquejar les portes amb cintes per permetre l’accés a les andanes de forma gratuïta, el mateix personal de TMB ha facilitat l’apertura de les validadores de bitllets mentre ha durat la mobilització.

 

Com fa tres anys enrere, Stop Pujades clama contra la nova pujada del transport públic. En aquest sentit, a les 19 hores una trentena de veïns i veïnes s’han concentrat a la plaça d’Orfila per baixar posteriorment a les màquines validadores al crit de “transport públic a preus populars”. De fet, tal com ha valorat posteriorment l’speaker i activista Alfons Romero, ara “la prioritat ja no és tornar a les tarifes del 2013”, sinó “lluitar” per “evitar” que s’apliqui la T-Mobilitat a la tardor.

A parer dels components de la plataforma, el nou sistema de pagament del transport públic suposarà una “privatització” del servei. Motiu pel qual, s’autoconvoquen a “lluitar, perquè la solució vindrà dels carrers”. “La gestionaran La Caixa i Indra, entre d’altres”, advertien als usuaris que entraven i sortien per les portes totalment obertes i se’ls lliurava un justificant en cas que es trobessin amb els revisors.

Tal com han expressat megàfon en mà, “després de tres anys de congelació tarifària, gràcies a les mobilitzacions populars del 2014, enguany hem tornat a patir una nova pujada per part de l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana i la Generalitat, que han optat per apujar més d’un 2% tots els abonaments (llevat de la T-Jove i el de persones sense feina)”.

Lectura del manifest d'Stop Pujades / DGM
Lectura del manifest d’Stop Pujades / DGM

Per aquest motiu, des del moviment cívic exigeixen “l’aturada d’aquesta pujada” i evitar que “el transport públic s’allunyi cada cop més de ser un servei bàsic per esdevenir un luxe per a la majoria”. “Per a Stop Pujades és inacceptable que, un cop més, siguem la classe treballadora qui paguem la manca de finançament per part de l’Estat espanyol, el deute acumulat fruit d’una mala gestió, l’excés de directius amb sous astronòmics, la conversió de TMB en un cementiri polític d’elefants i el sobrecost de la gestió privada”, han subratllat.

Fotografia | Una dona surt de l’estació de Sant Andreu amb les portes obertes durant l’acció / DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt