El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Agents dels Mossos d'Esquadra, a les portes de l'habitatge / DGM

Els Mossos finalment desallotgen la parella del carrer de Virgili

Societat

Aquest dimecres cap a les 8 hores del matí cinc brigades dels Mossos d’Esquadra s’han presentat al número 83 del carrer de Virgili per procedir amb el desallotjament que ahir a la tarda van decidir avortar. Els afectats pel desnonament són una parella que havia entrat a ocupar el loft el passat 1 de gener.

 

Si bé el cos policial en un principi havia decidit deixar el cas per més endavant, als membres del col·lectiu okupa de Sant Andreu els ha sorprès el canvi de criteri policial, tal com han explicat a L’Exprés de Sant Andreu. Al seu parer, “el desallotjament exprés no està per aplicar-se en aquesta mena de circumstàncies” i el titllen “d’il·legal”, ja que la parella havia entrat feia dies i no se’ls va interceptar just en el moment de l’entrada.

Tot i que avui s’han tornat a concentrar una desena de persones a les portes de l’habitatge per solidaritzar-se i pressionar contra el desnonament, la mobilització no ha sigut suficient per aturar-lo (ahir, en canvi, van ser una trentena les persones concentrades). En aquest sentit, també cal destacar que el desplegament dels Mossos d’Esquadra ha sigut molt més ampli: de tres patrulles d’agents a cinc furgonetes d’antidisturbis.

Agents dels Mossos d'Esquadra, a les portes de l'habitatge / DGM
Agents dels Mossos d’Esquadra, a les portes de l’habitatge / DGM

Ara la parella, la qual ha sigut identificada pels agents, passarà a viure en una residència organitzada pel mateix moviment okupa, tal com han explicat a aquest mitjà les mateixes fonts consultades. Posteriorment, segurament tornaran a cercar un nou habitatge buit per instal·lar-se en ell, expliquen.

Segons han declarat els concentrats, el passat 1 de gener els ocupants no van necessitar forçar el pany de la porta de l’habitatge, ja que aquests es trobava obert per un inquilí esporàdic anterior. En aquest sentit, també han declarat que les condicions en les quals estava l’habitatge feien donar la sensació que mai havia sigut habitat, tot i que el bloc es va aixecar mitja dècada enrere.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt