El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Agents dels Mossos d'Esquadra, a les portes de l'habitatge / DGM

Aturat un desallotjament al carrer de Virgili

Societat

Aquesta tarda cap a les 15:30 hores tres dotacions dels Mossos d’Esquadra s’han presentat al número 83 del carrer de Virgili per dur a terme un desallotjament que finalment ha sigut avortat pel propi cos policial al voltant de les 19 hores. Tal com han explicat a L’Exprés de Sant Andreu algunes de les persones que s’han acostat per donar suport i solidaritzar-se amb els ocupants, la parella hauria entrat a viure al loft el passat 1 de gener.

 

Segons expliquen les mateixes fonts, aquest hauria sigut el motiu pel qual els agents finalment haurien decidit aturat el desnonament exprés i deixar el cas en mans de la justícia. Tal com acostuma a passar en aquests casos, si els ocupants porten més de 72 hores a l’habitatge, en principi se’ls permet continuar residint. Si més no, la norma és interpretable i ocasionalment es tira endavant el desallotjament, tot i que en aquest cas les persones mobilitzades el consideraven “il·legal”.

De fet, al final els testimonis veïnals i dels comerciants de la zona recollits pels mossos haurien sigut essencials perquè els mossos reconsideressin les seves intencions. Tal com han explicat els veïns consultats pels agents, la parella residia al petit loft des de principis d’any, motiu pel qual la via a seguir a partir d’ara passarà a ser judicial (en comptes de policial).

En aquest sentit, s’ha de destacar com l’alerta llençada a través de les xarxes socials ha permès que una trentena de persones es concentressin a les portes de l’habitatge en suport als afectats. A més, cal posar de relleu que fins al moment de la retirada de les patrulles policials, no hi ha hagut cap mena d’aldarull.

Agents dels Mossos d'Esquadra, a les portes de l'habitatge / DGM
Agents dels Mossos d’Esquadra, a les portes de l’habitatge / DGM

Segons han explicat els concentrats a aquest mitjà de comunicació, als ocupants no van necessitar forçar el pany de la porta de l’habitatge, ja que aquests es trobava obert per un inquilí esporàdic anterior. En aquest sentit, també han declarat que les condicions en les quals estava l’habitatge feien donar la sensació que mai havia sigut habitat, tot i que el bloc es va aixecar mitja dècada enrere.

Tal com haurien penjat els ocupants en un document a la porta de la llar (són uns baixos que donen directament al carrer), “fins que un Jutjat disposi el contrari o trobem un altre allotjament alternatiu, ens quedarem aquí i per tant l’entrada a aquest el nostre domicili serà denunciada“. El motiu? “Es cometria un presumpte delicte de violació del domicili“, adverteixen.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt