El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Exposició al Centre d'Art Contemporani de la Fabra i Coats / DGM

El Centre d’Art Contemporani de la Fabra i Coats, estancat

Cultura

Tal com ha publicat aquest dilluns l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), les visites al Centre d’Art Contemporani situat al recinte de la Fabra i Coats continuen estancades. L’equipament cultural no s’acaba d’enlairar. De fet, si s’analitzen de prop les dades, el nombre de visitants ha sigut força pitjor aquest 2017 respecte a l’any de la reforma, ja que tot i estar obert més mesos, les visites de mitjana s’han reduït considerablement.

 

Dit d’una altra manera, el Centre d’Art va reobrir portes el passat 7 de maig de 2016. Per tant, durant aquell curs va estar tancat una mica més de quatre mesos. Si més no, entre el mes de maig i el mes de desembre de 2016 es van registrar 10.202 visites. En canvi, en tot el 2017 ha registrat 11.292 visites. La millor xifra de la seva història, però pràcticament calcada a la del 2012 curs de la seva inauguració. Aleshores van visitar l’equipament 10.236 persones.

La xifra resulta reveladora, ja que amb els números sobre la taula, l’espai artístic de la Fabra i Coats ha sigut el tercer menys visitat de tota Barcelona aquest 2017 (només per davant de l’Arxiu Fotogràfic i del Museu Etnològic). I en el mateix espectre de centres d’exposicions, lluny queda del Centre de la Imatge de la Virreina (88.920 visitants) i de La Capella (54.689 visitants). De fet, matemàticament el Centre de Cultura Contemporània de la Fabra i Coats no arriba a rebre ni 40 visitants al dia de mitjana.

Un dels comissaris explica una de les obres de l'exposició 'Matèria Prima' / DGM
Un dels comissaris explica una de les obres de l’exposició ‘Matèria Primera’ / DGM

El que es pot veure actualment al centre és l’exposició ‘Matèria Primera’, la qual cerca donar visibilitat a diversos artistes que es troben en ple procés de consolidació de les seves carreres artístiques i mostrar al món de l’art contemporani les seves aportacions. D’altra banda, també es pot visitar ‘La ferida d’Hipercor. Barcelona 1987’, la qual es tracta d’una exposició memorial que forma part del programa per commemorar el 30è aniversari de l’atemptat terrorista.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt