El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Carmen Andrés, Laia Ortiz AJUNTAMENT DE BARCELONA

Adéu Carmen, hola Laia

Política

Aquest dijous l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha cessat a la regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés, i ha anomenat al capdavant del Districte a Laia Ortiz, tal com havia avançat L’Exprés de Sant Andreu. La decisió s’ha pres en el context de trencament del pacte de Govern municipal entre comuns i socialistes, el qual van decidir les bases de Barcelona en Comú en el procés participatiu que va obrir la formació.

Banner Ajuntament 300x250
 

En aquest sentit, cal destacar que Laia Ortiz ja va ser regidora de Sant Andreu en la primera etapa dels comuns. Si més no, arran de l’acord de Govern amb el PSC, el Districte va passar a mans de la regidora socialista Carmen Andrés, tot i resultar cinquena força política a les urnes de Sant Andreu de Palomar.

Ara Ortiz entoma les claus del depsatx de la plaça d’Orfila amb tota una sèrie de projectes ja en marxa, com les obres del Parc d’Antoni Santiburció de les Casernes o les del PERI Lanzarote. Si més no, qui és veïna de Sant Andreu també haurà de fer front a carpetes no tan atractives. Entre aquestes, complir la promesa de dotar de futur al local i solar dels legionarios, satisfer l’opinió pública respecte a les obres de la pacificació del carrer Gran de Sant Andreu o resoldre els conflictes sociourbanístics que poden sorgir a la Fabra i Coats.

El canvi a la regidoria, però, ha sigut percebut amb punts de vista contraposats. Tal com ha resumit la portaveu del PDeCAT al Districte, Ximena Gadea, la tornada de Laia Ortiz “té l’avantatge que és veïna del poble, però la desavantatge que és segona tinenta d’alcaldia, motiu pel qual la seva dedicació al Districte disminuirà“.

De fet, l’argument és compartit pel grup de Ciutadans. Segons el seu conseller, Jordi Obón, “Carmen Andrés donava més estabilitat a Sant Andreu que Ortiz, ja que aquesta estarà molt carregada de feina a la plaça de Sant Jaume com per a més portar un Districte tan complex com Sant Andreu”. Si més no, des de la formació taronja asseguren que els seus temors se centren només en la dedicació temporal a la plaça d’Orfila, “ja que no dubtem de la seva capacitat”, expressen.

Per la seva banda, els republicans avalen la trajectòria i el “relleu natural” d’Ortiz al capdavant del Districte. De fet, el conseller d’ERC, Carlos R. Escuredo, assenyala que “de Carmen Andrés poc podem valorar, perquè poc a fet; ha sigut la regidora desapareguda“. En aquest sentit, Escuredo assegura “respectar i esperar a veure com es tradueix el canvi”, a l’hora que posa a la seva disposició la formació independentista municipal per treballar plegats.

Des del Partit Popular la consellera Carmen Santana lamenta la marxa d’Andrés, ja que “sempre ens havia facilitat les coses” i “mai havíem tingut cap problema amb ella”. Si més no, Santana assegura que no pot comparar totes dues regidores “perquè la primera només va estar un any i la segona un any i mig”.

Una manca de continuïtat que també observen amb preocupació des de la CUP-Capgirem Barcelona. Si bé la formació anticapitalista sempre ha sigut partidària del trencament amb el PSC, el seu conseller, Ivan Altimira, qüestiona “si el canvi serà real”. És a dir, si es compliran “promeses com la dels legionarios o altres afectes que encara continuen” des que Ortiz va assumir la regidoria al 2015. “Estarem a l’expectativa”, adverteix Altimira.

FOTOGRAFIA | La regidora Carmen Andrés deixa pas a Laia Ortiz al capdavant del Districte de Sant Andreu / AJUNTAMENT DE BARCELONA

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt