El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés, es va negar a signar la declaració institucional / ARXIU

Els comuns fan fora a Andrés com a regidora de Sant Andreu

Política

Les bases dels comuns han parlat; el pacte de Govern municipal amb els socialistes passa a formar part del passat. Els resultats de la consulta que es va posar en marxa dijous passat han deixat palès que la majoria dels inscrits a Barcelona en Comú (54%) prefereixen posar punt final a la relació amb el PSC i passar a governar en solitari. Una decisió que a Sant Andreu es traduirà en el punt final a l’etapa de Carmen Andrés com a regidora del Districte.

 

Tot i que el calendari es farà públic aquest dilluns, tot apunta al fet que serà en les properes jornades quan Carmen Andrés abandoni el despatx de la plaça d’Orfila. De fet, el seu mandat al Districte ha sigut un dels més breus de la història. Andrés només ha ocupat el càrrec des del passat mes de maig de 2016 fins aquest novembre de 2017; un any i mig. Ara les claus del despatx restaran a l’espera que Barcelona en Comú designi un nou regidor o regidora per al Districte de Sant Andreu.

Si bé la regidora encara no s’ha pronunciat personalment a les xarxes socials, sí que ha retuitejat un tuit del darrer cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, el qual qualifica de “pèssima notícia per a Barcelona” el fet que els comuns trenquin amb el PSC. En la seva opinió, compartida per la regidora, “ha estat una consulta condicionada, amb un resultat previsible”. Per la seva banda, el líder municipal del PSC, Jaume Collboni, ha considerat a Twitter que “calia reconstruir el país, no trencar més coses”.

La pregunta que plantejava la Coordinadora dels comuns a les seves bases era: “Atès el suport del PSC/PSOE a l’aplicació de l’article 155, ¿Barcelona En Comú ha de posar fi al pacte de govern amb el PSC a la ciutat per governar en solitari?”. Una reflexió a la qual el 54% dels inscrits han votat ‘sí’ i el 45% ‘no’ En total, s’ha pronunciat el 40% de les persones registrades al cens, un 46% de simpatitzants més respecte a la votació que donava per vàlid el pacte de Govern fa any i mig.

Des de la cúpula de la formació han assegurat que en els propers dies el grup municipal farà efectiu el mandat de la consulta. Tal com han destacat, “fer la consulta en aquests moments tan complicats és un orgull i una mostra de valentia“. De fet, han considerat en roda de premsa que “per coherència democràtica havíem de fer la consulta”. En aquest sentit, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha assegurat que des de feia dies “ni la direcció del PSOE ni la direcció del PSC han donat la resposta a l’aplicació del 155 que nosaltres esperàvem”.

El grup municipal explicarà dilluns les passes per formalitzar el trencament amb els socialistes i com s’endreçarà el cartipàs municipal.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt