El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Veïns tallen les vies de Sant Andreu Comtal / DGM

Els veïns de Sant Andreu tornaran a tallar les vies del tren

Societat

Per segon any consecutiu, l’AVV de Sant Andreu de Palomar convoca pel 25 de novembre als veïns i veïnes per tallar les vies del tren, sota el pretext de reivindicar la nova estació de Sant Andreu Comtal. De fet aquesta encadenada simbòlica serà la tercera que s’organitza, tot i que en la primera ocasió no es va accedir a la infraestructura ferroviària.

 

Segons ha explicat a L’Exprés de Sant Andreu el president de l’AVV de Sant Andreu de Palomar, Santi Serra, la instal·lació dels ascensors provisionals “no ens valen com a solució; ja sabem que els temes provisionals queden saecula saeculorum“. Per aquest motiu, Serra fa una crida a la mobilització que enguany queda fora dels actes de la Festa Major, ja que consideren que “no és un acte festiu, sinó un acte reivindicatiu”.

“El que fem és continuar exigint el final de les obres de Sant Andreu Comtal, perquè és la primera peça de l’engranatge del projecte Sant Andreu – La Sagrera que contempla les lloses, el parc, els accessos, etc.”, exposa el president de l’entitat. En aquest sentit, Serra assegura que ja ha avisat als responsables d‘Adif i al cap d’estació de la protesta que duran a terme. Per la seva banda, el representant veïnal revela que aquests els han advertit que no poden baixar a les vies, però “els vaig contestar que la intentarem tallar”, assegura Serra.

En la passada edició la trentena de manifestants que va tallar la circulació ferroviària va fer cas omís de les reiterades advertències per megafonia que els obligaven a pujar a les andanes. De fet, tal com ha pogut saber aquest mitjà de comunicació, el maquinista del tren que es va aturar a escassos 100 metres dels encadenats va frenar d’emergència per tal d’evitar un accident. Informació que coneix el representant veïnal, però que no per això diu voler modificar l’acció prevista.

En aquell tall dirigit per l’AVV de Sant Andreu de Palomar també es van deixar veure càrrecs del Govern de Barcelona, com les regidores de Barcelona en Comú, Laia Ortiz i Janet Sanz, la regidora de Sant Andreu pel PSC, Carmen Andrés, o la presidenta del Districte per ERC, Montse Benedí. En el cas del líder socialista, Jaume Collboni, aquest va participar en la concentració, tot i que va decidir no baixar a la zona de vies. L’entitat veïnal explica que ja ha tornat a convidar a totes les formacions polítiques a participar.

A data d’avui les obres de Sant Andreu Comtal resten aturades pel tribunal judicial que investiga la corrupció que anega la trinxera de vies. Segons fonts d’Adif consultades per L’Exprés, des del Ministeri de Foment s’està estudiant rescindir els contractes amb l’actual constructora, tot i que encara no s’ha pres cap decisió al respecte.

Fotografia | Veïns, veïnes i càrrecs polítics tallen les vies de Sant Andreu Comtal l’any 2016 / DGM

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt