El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La inversió municipal a Sant Andreu es dispara

Política

Efecte bumerang. Després que l’exalcalde Xavier Trias retallés a la meitat la inversió pública de l’Ajuntament de Barcelona a Sant Andreu, el Govern municipal dels comuns i els socialistes s’ha dedicat a capgirar les partides econòmiques. Segons les dades que el consistori ha facilitat al diari Ara, Sant Andreu serà el segon Districte on més diners inverteix per ciutadà l’alcaldessa Ada Colau.

Banner Ajuntament 300x250
 

A l’hora de fer el creuament de dades, cal destacar un factor. El darrer mandat dels socialistes amb Jordi Hereu al capdavant no es pot comparar amb les dues legislatures posteriors. Per què? Perquè la crisi encara no havia colpejat d’una forma tan crua la capital catalana i els darrers plans d’ajuda del president José Luis Rodríguez Zapatero van multiplicar el número de projectes públics a Barcelona.

Si més no, un cop els socialistes van caure del Govern de l’Estat i de la ciutat, les tisores no van trigar a arremetre contra la inversió municipal. En aquest sentit, a Sant Andreu l’exalcalde Trias i l’exregidor Raimond Blasi van reduir la inversió al Districte de 1.144 euros a 675 euros per andreuenc. D’aquesta manera, l’executiu de Convergència i Unió va enfonsar al Districte del nord-est de la ciutat fins al vuitè lloc de taula d’inversions municipals, tot i la vulnerabilitat social de la seva població. Només a Les Corts i Sarrià – Sant Gervasi van invertir menys diners.

L’entrada al Govern dels comuns no va provocar cap increment substancial en la inversió per ciutadà a Barcelona. De fet, ara com ara les xifres assenyalen que el líquid econòmic continua sent pràcticament el mateix, només que s’ha redistribuït. En aquest sentit, la inversió prevista per aquest mandat és de 971 euros per andreuenc (un 30% més). Xifra que s’incrementarà, ja que el càlcul inicial que van fer els comuns a principis de legislatura no contemplava la quantitat de diners que actualment ingressa l’Ajuntament.

A més, cal afegir que, a la xifra d’inversió mencionada anteriorment per Sant Andreu, encara s’han de sumar les partides que es destinaran als Pla de Barris que s’executaran a Trinitat Vella, Baró de Viver i Bon Pastor. Per tant, el Districte capitanejat per la regidora socialista, Carmen Andrés, encara incrementarà més la inversió respecte a l’anterior mandat.

A on es destinaran aquests diners? A projectes que ja estan en marxa o resta poc per engegar, com el Parc d’Antoni Santiburció de Casernes, la compra dels terrenys de la presó de la Trinitat Vella, als nous Mercats de Sant Andreu i Bon Pastor, al pavelló esportiu del Camp del Ferro, a les obres del PERI – Lanzarote o a la pacificació del carrer Gran de Sant Andreu, entre d’altres.

1 Comentari

  1. Doncs ser el districte penúltim en inversió a Barcelona a l’anterior mandat m’enfada molt. Ara entenc el perquè no van haver ajuts pels veíns, veïnes, comerços afectats pels 11 anys d’obres. 2004-2015. Encara no ens hem refet. Indignant, vergonyós i sentir encara que tenim “un discurs victimista”? No oblidem perquè tenim seqüeles físiques i psíquiques.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt