El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Un metro aturat a l'estació de La Sagrera / DGM

Les claus de la (des)convocatòria parcial de la vaga general

Societat

La convocatòria de vaga general de l’autodenominat sindicat independentista i de classe Intersindical – CSC ha quedat suspesa per aquest proper dilluns. Si més no, la vaga general que va registrar l’entitat laboral no només afectava l’activitat professional del 30 d’octubre, sinó que s’allargava tota la setmana i part de la següent (fins al 9 de novembre). De fet, aquests dies queden habilitats per efectuar el dret laboral, però ara com ara sota “preavís”.

 

Què vol dir això? Que el sindicat valorarà si cridar a la vaga general que ja va registrar a la conselleria de Treball, Assumptes Socials i Família dies enrere o mantenir l’activitat normal. Tal com ha expressat la mateixa Intersindical – CSC, la decisió la prendran en funció de si l’aplicació de l’article 155 de la Constitució afectarà als drets laborals dels treballadors catalans.

En cas de tirar endavant l’aturada els dies posteriors a dilluns, la conselleria ja va decretar els següents serveis mínims. A les Rodalies i Regionals de Renfe només circularan un de cada tres trens. En el cas del metro, l’autobús, el Tram o els FGC, el 50% en les hores punta (de 06.30 a 09.30 h i de 17.00 a 20.00 h) i del 25% en la resta del dia.

Per la seva part, les ràdios i televisions públiques funcionaran a mig gas per poder oferir els seus continguts informatius i als centres educatius no universitaris ha d’haver un professor per cada sis classes d’infantil i primària, i un per cada quatre aules d’educació especial.

Si més no, cal recordar que les jornades de vaga general restants (de dimarts a dijous de la setmana següent), l’aturada encara resta en l’aire. En tot cas, la Intersindical – CSC ha assegurat que avisarà amb temps si considera adient parar l’activitat productiva i professional de Catalunya.

Tags:

1 Comentari

  1. Por favor señores del CSC dejen de convocar huelgas innecesarias, lo que quiere el pueblo es trabajar y hacer vida normal. Me imagino que como vosotros reciben subvenciones no les afecta. Pero al ciudadano de pie se tiene que ganar
    dignamente la vida, con jornadas de 8 y 10h y no sentados en una oficina con moqueta planeando innecesarias huelgas.
    Saludos y espero recapaciten
    Un trabajador de a pie.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt