Els autobusos només circularan al 25% en hora punta / DGM

De Sant Andreu a la Mar Bella, amb la nova línia de bus

Societat

Nova fase de la implantació de la xarxa de bus de Barcelona amb afectació directa a Sant Andreu. Tal com ha anunciat aquesta setmana l’Ajuntament de Barcelona, a partir del proper 13 de novembre el Districte de Sant Andreu restarà comunicat amb la Mar Bella mitjançant la nova línia d’autobús V31.

 

A aquesta línia de bus caldrà sumar-hi tres noves línies en l’àmbit barceloní, però cap d’aquestes recorrerà Sant Andreu de Palomar. En canvi, on si es veurà modificada l’actual oferta de bús és en la supressió de les antigues set línies: el 32, el 26, el 36, el 40, el 37, el 57 i el 20. Aquest darrer, amb especial afectació pel veïnat del Congrés, tal com fa mesos que denuncien els seus veïns i veïnes. Si més no, l’eliminació del 20 es veurà compensat amb la creació del bus del barri 191, que enllaçarà el Congrés i l’Hospital de Sant Pau.

Tal com ha explicat la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, amb aquests canvis Barcelona arribarà a tenir 20 noves línies d’altes prestacions, que tenen previst transportar a 350.000 veïns i veïnes els dies laborables (el que representa el 48% de tot el passatge a escala barcelonina).

Les quatre noves línies de bus que TMB posarà en marxa / AJUNTAMENT DE BARCELONA
Les quatre noves línies de bus que TMB posarà en marxa / AJUNTAMENT DE BARCELONA

Si més no, cal destacar que aquestes noves modificacions en la xarxa de bus no seran les últimes, ja que les alteracions continuaran fins d’aquí a un any. Ara com ara, encara falta per implantar vuit línies de bus més i definir com se salvaran un total de 43 de les antigues línies. Amb l’objectiu que ningú es perdi al llarg de les setmanes vinents, l’Ajuntament té previst desplegar un total de 110 informadors, els quals s’aniran deixant veure per 550 parades, 31 intercanviadors, 32 centres d’atenció primària (CAP) i/o hospitals i en 29 casals d’avis.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*