El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La fira / XAVI VILLAR

El Govern de Sant Andreu encara no sap on posarà la fira

Societat

En silenci i a contrarellotge. Si bé aquest dimecres s’havia de decidir la ubicació definitiva de la fira de la Festa Major de Sant Andreu, la reunió entre les parts implicades finalment ha acabat sense decidir on es col·locarà la instal·lació d’oci. “Estem mirant tots els espais possibles”, ha assegurat la regidora del Districte, Carmen Andrés. Si més no, el que no ha explicat és que els veïns organitzats de Fernando Pessoa són els que han impedit que la fira s’instal·li en el seu carrer, el qual tenia tots els números de ser l’escollit segons fonts de l’organització.

 

Des de fa dies que els veïns i veïnes d’aquest carrer fronterer s’ensumaven la possibilitat que les atraccions, les tómboles i les parades d’alimentació es col·loquessin davant de les seves finestres. De fet, a l’Audiència Pública celebrada aquest dimecres el veïnat no ha justificat la seva negativa pels sorolls i molèsties nocturnes que els pugui generar la instal·lació, sinó que han fet dels problemes de mobilitat la seva punta de llança.

El Govern de Sant Andreu ha reculat en les seves intencions / XAVI VILLAR
El Govern de Sant Andreu ha reculat en les seves intencions / XAVI VILLAR

“Les desenes de places d’aparcament d’aquest carrer sempre estan plenes i els problemes de mobilitat que genera La Maquinista al Nadal encara s’agreujarien molt més en aquest sector”, ha advertit Antonio Parrón, veí de la zona. Ítems als quals ha afegit els problemes que tenen les finques de Cinca i Fernando Pessoa en els seus balcons, el mal estat de les tanques dels terrenys de la Renfe o els problemes d’accessibilitat que poden patir vehicles d’emergències, com ara ambulàncies o camions de Bombers, exposa Parrón.

En aquest sentit, els inputs negatius que han presentat els veïns i veïnes a la regidora han arribat avalats per l’AVV de Sant Andreu Nord – Tramuntana. Tal com ha aconsellat el vocal de l’entitat, Carlos Blanc, “abans de fer qualsevol proposta, parleu seriosament amb els veïns afectats“. De fet, l’ens veïnal també s’ha alienat amb les paraules de Parrón i ha valorat que l’espai on el Govern del Districte pensava ubicar la fira “no és el més adient”.

I per quina via ha optat el Govern del Districte? Per la marxa enrere. Carmen Andrés ha volgut tallar d’arrel qualsevol rumorologia en assegurar que “no hi ha res tancat, precisament perquè estem mirant de minimitzar l’impacte que pot tenir en qualsevol dels espais”. De fet, ara el maldecap per situar les atraccions en un lloc o en un altre serà exclusivament de la regidora, ja que des de la Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar s’han desmarcat de la decisió que es pugui prendre en uns dies i han assegurat a aquest mitjà de comunicació que “la ubicació de la fira està en mans dels polítics“. La festa comença tot just d’aquí a un mes.

Fotografia | XAVI VILLAR

5 Comentaris

 1. Como vecino de Sant Andreu quiero hacer constar mi protesta por el tratamiento dado a la hora de ubicar la Feria de Sant Andreu, sin antes haber consensuado una ubicación de acuerdo con los vecinos de la posible zona afectada. Aixi No!!

 2. I es pobres veïns de can fabra…..que aguantem cap de setmana si cap de setmana també les festes, les sardanes, le fires i ara el mercat mai em estat escoltats… els terrenys de palomar allunyats de tothom no serveixen?

 3. Para mi es un privilegio vivir desde hace 35 años en la zona de Can Fabra y poder disfrutar de todo eso que algunos vecinos se quejan y que a muchos les gustaría tener cerca.
  Ya estoy un poco cansada de tanta queja, y soy de las que tienen el balcon junto a la biblioteca. Quiero decir que sé de lo que hablo.
  Lo normal en fiesta mayor, queridos vecinos, es que las calles esten llenas de alegria, música y actividades durante unos días, y si tenemos que molestarmos un poco por que la gente joven quiera alargarlo un poco más por la noche, nos compramos tapones para los oidos y aguantamos como nos aguantaron a nosotros cuando fuimos jóvenes y queriamos disfrutar. O no han sido ustedes nunca jóvenes y han querido salir de noche en fiesta mayor??.
  Ya quisieran muchos barrios, o pueblos, disfrutar de unas fiestas como las nuestras.
  … Y si además tenemos firas, sardanes, mercat, etc, bienvenidos sean.
  Lastima si por ello no podemos meter el coche debajo de la cama.
  Creo que ya no sabemos lo que queremos.

 4. Les festes i la fira són “quatre dies”. Els veïns de Can Fabra la disfrutem i la patim cada any. I si, també la patim, perquè porta incorporada els indesitjables que venen a pixar-se per les cantonades i deixen tot fet una merda de brossa. El que no seran quatre dies serà el temps que estarà mercat que talla el carrer Sant Adrià, que suprimeix una bona quantitat d’aparcaments (jo utilitzo garatge) i deixa incomunicats als veïns del carrer Otger cada cop que tanquen Gran de Sant Andreu. I per suposat posa les coses més difíls als que necessiten cadires de rodes per exemple. Està molt bé i és molt sa anar en bicicleta, però el que no pot caminar necessita un cotxe i lloc on aparcar.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt