El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Bart de Valck / VVB

De Valck: “És la violència típica d’Estats autoritaris”

Política

Desplaçat durant tota la jornada de l’1 d’octubre a Sant Andreu, l’observador internacional del referèndum, Bart de Valck ha declarat a una entrevista al diari Ara que la repressió policial per invalidar les votacions per tant a “la violència típica d’estats autoritaris”. De fet, segons explica qui també és president del think tank Moviment del Poble Flamenc (organització que cerca la independència de Flandes), “l’ús de la força que vam veure va ser totalment inesperat”.

 

De Valck va passar la major part del seu dia a l’Escola Turó Blau. Si més no, això no el va privar de veure en directe i a través de les xarxes socials les escenes de la violència més dura. Imatges que ara farà servir per al seu informe de les votacions i sobre les quals destacarà una possible censura: “Hi ha hagut un boicot a la informació, però fins i tot al meu país, fins i tot les organitzacions polítiques flamenques més petites han rebut vídeos de la repressió policial“.

Respecte a les declaracions del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, l’observador internacional no s’ha tallat un pèl en dir que va “mentir” i en assegurar que “Espanya està negant la veritat”. Un fet que, en la seva opinió, “fa molta por”. “Ho sento però crec que aquesta és la fi de la democràcia: quan negues el que realment està passant”, ha afegit.

Respecte a les relacions entre Catalunya i Espanya, De Vlack dóna per vàlids els resultats del referèndum, considera que el país ha de declarar la seva independència i reflexiona: “El que està passant aquí és signe d’una crisi a tot Europa, estem assistint a la implosió dels vells estats europeus”, apunta. Per últim, l’observador internacional assegura entre “que el govern espanyol digui que vol protegir la seva Constitució”, però es pregunta: “Si una part de l’estat demana l’autodeterminació, quin és el problema de preguntar a la gent?”.

Fotografia | L’observador internacional, Bart de Valck / VVB

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt