El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La regidora del Districte de Sant Andreu, Carmen Andrés / DGM

La regidora no ha visitat les escoles on van haver càrregues policials

Política

La socialista i regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés, no ha visitat cap de les tres escoles del Districte que van patir el passat 1 d’octubre les brutals càrregues policials. Així ho han confirmat fonts municipals a L’Exprés de Sant Andreu, les quals justifiquen que, en canvi, sí “va estar pendent al llarg de tot el dia dels fets”. Si més no, tres dies després encara no ha trepitjat els centres educatius situats en el territori on ella és la màxima responsable política.

Banner Ajuntament 300x250
 

Segons les mateixes fonts, la regidora treballa amb el Consorci d’Educació de Barcelona per solucionar els desperfectes que s’hi van produir i “poder-los solucionar l’abans possible” (tot i no veure’ls in situ). En aquest sentit, cal destacar que la vicepresidenta del Consorci d’Educació, Laia Ortiz, sí va visitar dilluns l’IES Joan Fuster i l’Escola Estel per mostrar el seu suport a les famílies.

Més enllà d’aquests dos recintes educatius, cal destacar que els dos col·legis electorals de la Trinitat Vella, l’Escola de Joves Trinitat Vella i l’Escola Ramón i Cajal, també van haver de suspendre les votacions. En el primer per la violència policial que va esclafar el referèndum i les instal·lacions educatives, mentre que en el segon va ser la por a una segona repressió policial la que va provocar que els veïns anul·lessin ells mateixos les votacions. En aquest darrer cas, els participants van acabar llençant les urnes als arbres.

Tal com es pot veure al vídeo, qui sí que es va desplaçar a la Trinitat Vella a defensar el col·legi electoral és la presidenta del Districte, Montse Benedí, i el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Oriol Amorós. De fet ambdós van passar el dia cap amunt i cap avall pel Districte, amb l’objectiu de defensar les urnes.

En el cas de Carmen Andrés, però, aquesta encara no ha fet una condemna pública a Sant Andreu i l’única forma de rebuig contra l’actuació policial que ha expressat a les xarxes socials és un retuit del president del seu grup municipal socialista, Jaume Collboni, i un segon retuit d’un article del primer secretari del seu partit, Miquel Iceta.

Tuit Collboni

El que sí ha presentat la regidora és una proposició amb caràcter de declaració institucional a l’Ajuntament de Barcelona on condemna “els lamentables i tristos fets de la jornada de l’1 d’octubre, així com la desproporcionada actuació policial”. El text, però, també fa referència al fet que el conflicte d’encaix de Catalunya a Espanya s’ha de solucionar mitjançant una comissió a les Corts espanyoles. Apunt que difícilment obtindrà la majoria de la cambra municipal en el proper plenari de divendres.

Cal recordar que, més enllà de ser regidora del Districte on estan situades aquestes tres escoles, Carmen Andrés també és regidora d’Infància, Joventut i Persones Grans. Col·lectius que també van ser agredits en les càrregues policials. Des de L’Exprés de Sant Andreu ens hem volgut posar en contacte amb la regidora i recollir el seu punt de vista, però només hem rebut les informacions anteriorment exposades per part de les fonts municipals.

Últimes notícies de Política

Vés a dalt