El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Edifici on es troba situat el local dels exlegionaris, a les Casernes de Sant Andreu / David García Mateu

El Govern rebutja comprar solars per fer fora els exlegionaris

Política

El Govern format per la coalició de Sant Andreu en Comú i el PSC ha rebutjat comprar els solars on actualment la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios duu a terme les seves activitats. De fet, aquesta era l’única via urbanística per fer fora a l’entitat paramilitar de les Casernes. Una darrera opció que han volgut aprofitar els grups municipals d’ERC i la CUP – Capgirem Barcelona, però que no ha prosperat davant del mur que han interposat els partits del poder local.

Banner Ajuntament 300x250
 

El primer prec a ser desestimat al Plenari del Districte de dimecres ha sigut el de la CUP – Capgirem Barcelona. Tot i que el conseller de la formació, Ivan Altimira, ha insistit en comprar el solar on actualment els exlegionaris tenen la seu per destinar-lo a un nou equipament o vivendes de lloguer social, la negativa del Govern ha sigut contundent.

Un rebuig que s’ha tornat a repetir amb el prec presentat per ERC. En aquest cas, el conseller republicà, Carlos Rodríguez Escuredo, ha instat al Govern a adquirir el terreny on l’entitat paramilitar practica les seves desfilades i avançar en l’equipament que s’ha de dur a terme en l’espai. La consellera de Sant Andreu en Comú, Blanca Port, ha necessitat menys de dos minuts per argumentar el seu vot en contra.

Terrenys que utilitzen els exlegionarios per a les seves desfilades paramilitars / GOOGLE MAPS
Terrenys que utilitzen els exlegionarios per a les seves desfilades paramilitars / GOOGLE MAPS

“Rebutgem els precs perquè en un es demana que sigui per equipaments quan s’han de construir habitatges i l’altre perquè l’equipament privat ja està previst“, assenyalava la regidora del Districte, Carmen Andrés, a la sortida del plenari. Segons la regidora, el Pla d’Inversions “ja està tancat” i “no hi ha més inversions previstes en aquest mandat”. Per tant, l’opció de comprar els solars queda descartada pel Govern del Districte fins al proper mandat com aviat.

Tal com asseguren des d’ERC, el preu del solar només tindria un cost d’1,5 milions d’euros com a molt estirar. Una quantitat que els republicans consideren molt assumible després d’anunciar-se que la ciutat de Barcelona ha acumulat un superàvit de 96 milions d’euros només en l’exercici del 2016.“Tant costa que es gastin tres milions en Sant Andreu per fer fora els exlegionaris?”, es qüestionava Escuredo.

Davant l’escletxa econòmica que obria el superàvit, Carmen Andrés ha destacat que “les decisions que s’han pres” van vinculades a “reforçar molt la política d’habitatge de lloguer social”. Una vivenda pública que xoca amb el plantejament d’habitatge privat que s’ha de dur a terme a la façana del passeig de Torras i Bages. Preguntada sobre la possibilitat de fer un canvi en la modalitat de vivenda a construir (fer pública en comptes de privada), Andrés ha insistit en què “el Pla d’Inversions està com està i s’ha fet per tot el mandat”.

Després de rebutjar la via urbanística per fer fora als exlegionaris, la regidora ha assegurat que continuaran amb l’estratègia de “continuar pressionant al Consorci de la Zona Franca”. De fet, l’estratègia és la mateixa des que el Comuns van assumir el poder. Les cartes d’Ada Colau i l’exregidora Laia Ortiz al delegat executiu del CZF, Jordi Cornet, però, no han tingut cap efecte. “El problema del CZF no l’arreglarà ni la Colau ni el Trias, perquè Barcelona no pinta res en aquesta institució; allà mana el PP més ranci“, critica Escuredo.

Per Altimira, el rebuig a les propostes demostren que “el ‘sí se puede’ en realitat és un ‘no se puede'”. “No tenen cap voluntat política”, ha denunciat en referència a la possibilitat que hi havia de fer fora l’entitat. El mateix conseller ha recordat que “durant la comissió de seguiment ja se li notava a Carmen Andrés les poques ganes que tenia d’acceptar una proposta com les que vam plantejar”. “Si ets polític, fes coses polítiques; no t’escudis darrere de qüestions tècniques quan tens els diners”, ha sentenciat posteriorment el portaveu d’ERC.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt