El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Cartells de la Discoteca Bailódromo Cañita Dulce

Els Comuns veten una declaració institucional contra el masclisme

Política

En el plenari d’avui dimecres a les 19 hores, finalment el grup municipal dels Demòcrates (antiga CiU), no podrà llegir la declaració institucional de rebuig contra la publicitat masclista. La lectura del text, que havia intentat ser incorporat a l’ordre del dia amb caràcter d’urgència després del cas de la discoteca Bailódromo, ha sigut vetat per Barcelona en Comú.

Banner Ajuntament 300x250
 

Perquè una declaració institucional d’urgència pugui ser tramitada per l’Ajuntament necessita 2/3 parts dels consellers favorables a estudiar el text. Després, per ser aprovada, precisa novament de les 2/3 parts. Aquest cop, la declaració contra la publicitat masclista no ha passat ni el primer peatge. Els Comuns, que representen més d’un terç de la cambra, s’han posicionat en contra.

La consellera de Demòcrates, Anna Satorra, ha assenyalat que la intenció de la declaració era “posicionar el Districte contra la publicitat masclista i que no es relacioni cap barri amb la propaganda sexista”. Ella mateixa ha lamentat la decisió final del partit del Govern, després de negociar amb la resta de grups municipals les corresponents esmenes a incorporar al text perquè pogués tirar endavant.

Declaració institucional presentada amb caràcter d'urgència per Demòcrates
Declaració institucional presentada amb caràcter d’urgència per Demòcrates

Segons el principal partit de l’oposició, la resta de formacions haurien vist amb bons ulls la tramitació de la declaració institucional. “El sorprenent és que el grup polític de la regidora, el PSC, també estava d’acord”, ha notificat Satorra, tot i que finalment els socialistes no s’han hagut de pronunciar de forma oficial.

Des del Govern de Sant Andreu, la consellera de Barcelona en Comú, Elvira Juncosa, ha defensat vot negatiu del seu partit al·legant que “el text de CiU era més aviat un text propositiu” i que “contemplava una sèrie de qüestions que ja s’estaven duent a terme, com estudiar accions legals o fer programes contra violències masclistes des del consistori”.

Juncosa també ha restat importància a la celeritat amb la qual Demòcrates havia presentat la declaració. “No li hem valorat la urgència del contingut”, tot i que ha assegurat “compartir el rebuig contra la propaganda masclista”.

A més, la consellera ha instat al grup de l’oposició “a preparar una altra declaració sense el caràcter d’urgència”. Un nou text institucional, però, que seria impossible llegir fins al proper plenari del mes de maig. És a dir, dos mesos després de la polèmica entorn a la publicitat masclista del local d’oci nocturn de La Sagrera.

“La violència masclista no l’enterrarem d’aquí a un mes o dos”, ha assenyalat la consellera del Govern. “El tema que proposaven com a urgent ja s’està treballant des de l’Ajuntament; vam sortir des del minut zero a denunciar el cas a Fiscalia i a emprendre accions legals”, ha afegit Juncosa.

Satorra ha avançat que, tot i no poder presentar finalment la declaració institucional dins de l’ordre del dia del plenari, sí que tractarà la qüestió en el seu torn de paraula durant l’Informe de la Regidora. “Em sorprèn que si la regidora de Feminisme i LGTBI, Laura Pérez, vol denunciar aquesta discoteca, després des del Districte es rentin les mans”, ha criticat.

“No ens sembla justa l’excusa aquesta on diuen que ja ho gestionen des de la Casa Gran; el Districte s’ha de posicionar i no era una cosa nostra, sinó que ja havíem recollit les aportacions d’ERC, de la CUP, de Ciutadans, del PP… Només depeníem de BeC i s’han negat completament”, conclou Satorra.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt