El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Edifici on es troba situat el local dels exlegionaris, a les Casernes de Sant Andreu / David García Mateu

La CUP planteja adquirir el local dels exlegionaris per fer-los fora

Política

El grup municipal de la CUP – Capgirem Barcelona demanarà al Govern de Sant Andreu que compri el terreny on està situat el local de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona per fer-los fora. El prec que la formació presentarà dimecres al Consell Plenari busca donar un gir estratègic a la proposta d’ERC.

 

“La proposta d’ERC només apunta a comprar el solar de les desfilades, pel que si s’efectua els exlegionaris es quedaran igualment al local; nosaltres el que demanem és comprar la peça de l’edifici i així serà més complicat que utilitzin l’altre solar per les seves activitats, ja que no tindran la seva seu allà“, esgrimeix el conseller de la CUP – Capgirem Barcelona, Ivan Altimira.

Amb la seva proposta, els cuparies consideren que “ens estalviarem l’excusa de l’Ajuntament, quan digui que són molts calers comprar tots dos solars”. Una aposta política, però, que no suprimeix el desig d’adquirir tots dos solars de forma immediata si hi ha suficients diners a la caixa municipal, assegura Altimira.

El terreny on està situat el local de la Hermandad pertany al Consorci de la Zona Franca, tot i que és la societat Barcelona – La Sagrera Alta Velocitat qui té el dret d’edificabilitat. És aquesta institució la responsable d’aixecar els blocs d’habitatges d’aquesta façana del passeig de Torras i Bages. Una obligació, però, que ja acumula pràcticament 11 anys de retard. Per aquest motiu, la CUP proposa avançar la tasca des de l’administració municipal a partir de la compra del solar.

El grup municipal no planteja que l’adquisició sigui per construir nous pisos, sinó per destinar l’espai a un nou equipament municipal. A més, la formació descarta finançar amb diners públics l’expropiació del local a l’entitat paramilitar. “Nosaltres creiem que no se’ls hauria de pagar 30.000 euros”, destaca Altimira. A més, considera que es podria “perpetuar la situació actual” si no es fa efectiva la compra, tal com ja va analitzar aquest mitjà de comunicació.

Més enllà d’instar al Govern andreuenc a adquirir la parcel·la de les Casernes, la CUP – Capgirem Barcelona també proposarà modificar el Pla Especial d’Allotjaments Turístics (Peuat) per tal que el barri de La Sagrera formi part de la mesura. Ara com ara, els districtes de Sant Andreu i Nou Barris poden sumar plegats fins a 1.050 nous allotjaments turístics. A banda, La Sagrera ja compta amb el seu propi programa que contempla la creació de 3.000 noves places només en el seu territori. Amb la proposta, l’esquerra independentista buscarà reduir aquesta suma de 4.050 allotjaments entre tots dos districtes a només 1.050.

Fotografia | Edifici on es troba situat el local dels exlegionaris, a les Casernes de Sant Andreu / DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt