El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Terrenys que utilitzen els exlegionarios per a les seves desfilades paramilitars / GOOGLE MAPS

ERC proposa comprar el terreny on desfilen els exlegionaris

Política

Al Consell Plenari de demà dimecres a les 19 hores, el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya demanarà al Govern de l’Ajuntament que “compri la peça F dels terrenys de Casernes per començar a tirar endavant els projectes que es considerin més urgents“. Aquesta peça correspon als terrenys que el Consorci de la Zona Franca va cedir gratuïtament i a precari a la Hermandad de los Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona.

 

La proposta d’ERC se centra només en el solar on l’entitat paramilitar practica les seves desfilades amb armes simulades. Segons el conseller republicà, Carlos Rodríguez Escuredo, “la compra es podria fer demà mateix”. Una immediatesa que seria possible gràcies a la parcel·lació que ha fet el CZF dels terrenys fa escassos dies, assenyalen les fonts del partit. “Això ja està en venda, pel que l’Ajuntament pot anar i executar”, sentència Escuredo.

El prec del partit respon a una de les úniques fórmules urbanístiques existents per fer fora als exlegionaris, tal com va analitzar dies enrere aquest mitjà de comunicació. La segona peça urbanística on tenen participació directa els exlegionaris és sobre la que s’asseu el seu local privat. En aquest cas, la CUP – Capgirem Barcelona també instarà al Govern a efectuar la compra d’aquest segon espai al CZF.

El preu del solar, “al ser per equipament, sabem que no serà cap bestiesa”, reflexiona el conseller. Tal com està emmarcat el projecte de les Casernes de Sant Andreu, en aquesta peça s’ha de construir un equipament, però gestionat per un privat (sigui una residència d’estudiants o les oficines d’una ONG). Ús privat que, a partir de fer efectiva la compra, ERC espera modificar.

“Sempre s’ha dit que serien els veïns els que acabarien decidint la seva destinació”, assenyala el portaveu, qui també recorda la proposta de l’AVV de Sant Andreu de Palomar per destinar el solar a la construcció d’un edifici administratiu municipal. “Una vegada sigui un espai municipal, estudiariem les propostes que ens facin arribar”, conclou.

El grup municipal també ha confirmat que presentarà una proposició al consell plenari per instar a una connexió de Sant Andreu de Palomar amb el Districte de Sant Martí. Aquesta proposta va vinculada a la construcció “d’una passera provisional que uneixi l’Avinguda 11 de Setembre i la Rambla Prim”. La idea és sortejar la trinxera de vies que des de fa anys separa tots dos districtes.

Vist el bloqueig que hi ha a les obres del Tren d’Alta Velocitat, Escuredo considera que l’Ajuntament ha d’impulsar la connexió mitjançant el consorci de Barcelona-La Sagrera Alta Velocitat, on el consistori té una participació del 25%. La passera que reclamen els republicans seria similar a la ja existent entre el carrer de Joan Comorera i el centre comercial La Maquinista, però facilitant també el pas a les bicicletes.

En el cas de la primera connexió provisional, la proposició dels republicans va haver de ser presentada fins a tres vegades a l’Ajuntament, ja que en les dues primeres vegades va ser rebutjada per CiU quan ostentava el poder, recorden des del grup municipal.

Fotografia | Terrenys que utilitzen els exlegionarios per a les seves desfilades paramilitars / GOOGLE MAPS

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt