El diari independent de Sant Andreu de Palomar

bota-dinero-pressupostos-ajuntament-david-garcia-mateu

Sant Andreu s’empobreix (encara més)

Economia

La població de Sant Andreu és més pobre. Aquesta és la conclusió que s’extreu de l’estudi que ha elaborat l’Ajuntament de Barcelona. L’informe titulat ‘Distribució Territorial de la Renda Familiar Disponible per càpita a Barcelona’, el qual utilitza les dades del 2015, apunta com la renda mitjana dels andreuencs i andreuenques ha minvat encara més respecte de l’any anterior, a diferència de la barcelonina, que va créixer un 3%.

 

Si l’any 2007 Sant Andreu era el quart Districte més pobre de la ciutat, ara només les famílies de Nou Barris tenen una renda inferior a la de les andreuenques. Fa 8 anys que creixen les desigualtats de forma ininterrompuda i avui en dia els ciutadans de Sant Andreu de Palomar ja són més pobres que la mitjana del Raval, la Barceloneta o fins i tot els veïns i veïnes de La Sagrera. Si l’estàndard d’un barceloní és de 100 punts, la renda d’un andreuenc és de 75,6 punts. Molt lluny dels 250,5 d’algú que viu a Pedralbes.

Les desigualtats augmenten, tot i que de mitjana a Barcelona s’han reduït. Si la ciutat recupera de mica en mica les rendes reprimides per la crisi, els qui viuen entre la Meridiana i les vies del tren no fan més que perdre poder adquisitiu. La renda bruta per càpita ha caigut fins als 14.399 euros anuals. Lluny de la barcelonina: 19.775 euros.

L’informe municipal titlla els resultats de “lleu” baixada andreuenca i sosté que es tracta del segon barri més poblat de Barcelona i el tercer amb menor taxa d’immigració. Tal com desprèn l’informe, els resultats podrien haver sigut pitjors si no s’hauria produït un augment del nivell acadèmic de la població; si les famílies no haurien augmentat el nombre de cotxes que posseeixen o si el preu de l’habitatge no hagués tingut una tendència a pujar com ha fet darrerament.

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt