El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El director del Manyanet va acusar a l’informàtic de “perjudicar l’escola”

Societat

“La teva acció està perjudicant greument l’escola”. Així va reprovar el director del Pare Manyanet, Josep Maria T. a l’informàtic de l’escola per haver lliurat als Mossos d’Esquadra l’ordinador del religiós Joaquim C. amb 39 gigues de pornografia infantil.De fet, el màxim responsable del centre educatiu també va responsabilitzar a l’informàtic que estiguessin “baixant les matrícules i que hi ha gent que s’estigui donant de baixa” després de l’escàndol, tal com ha avançat en exclusiva EL PERIÓDICO, mitjà que ha pogut accedir a la gravació que va enregistrar l’informàtic en la reunió amb el director.

Banner Ajuntament 300x250
 

L’àudio ja forma part de la causa que instrueix el jutjat número 7 de Barcelona, la qual investiga al director de l’escola i l’advocat de la congregació religiosa, Antonio R., per, presumptament, assetjar laboralment a l’informàtic i per obstrucció a la justícia. En aquestes gravacions es pot escoltar, segons el mitjà de comunicació citat anteriorment, una conversa on Josep Maria T. acusa a l’informàtic de “perjudicar greument a l’escola”. Al seu parer, el treballador hauria d’haver deixat el cas del material pedòfil en mans del centre educatiu i no dels Mossos.

En la mateixa conversa, el director considera a l’informàtic el responsable de l’escàndol mediàtic, fet que, en la seva opinió, ha generat baixes entre l’alumnat i les noves matrícules: “Quina conseqüència tindrà això? Que jo haig d’acomiadar a docents, jo haig d’acomiadar a professors del centre”, critica en els àudios el director del centre al seu treballador. Ja en seu judicial, el director de l’escola i l’advocat del centre haurien negat les coaccions després de respondre només a les preguntes del magistrat i de la seva defensa (han eludit respondre a les preguntes de l’acusació particular en representació de l’informàtic)

Cal recordar que va ser l’advocat Antonio R. qui, després de saltar l’afer als mitjans de comunicació, va obrir un expedient informatiu a l’informàtic on s’exposava que aquest hauria comés “un atemptat contra els drets a la intimitat, privacitat i pròpia imatge del pare Joaquim C. de manera injusta i injustificada”. A més, assenyalava que la seva actuació podria ser constitutiva del “delicte de revelació de secrets tipificada en els articles 197 i 199 del Codi Penal”, fet que dies més tard permetia obrir la porta a una possible querella contra el treballador.

Després dels fets l’informàtic va ser relegat a teletreballar i, als pocs dies, va haver d’agafar la baixa per un atac d’ansietat. Als cinc mesos va acceptar un acomiadament procedent i, després d’un temps de no mantenir cap contacte amb el centre concertat, va decidir denunciar els fets. De fet, la seva causa s’està investigant en paral·lel a la causa contra el capellà, la qual ja s’ha tancat i que està pendent de judici gràcies a la seva primera denuncia. En aquest cas, les indagacions policials han permès localitzar no només 39 gigues de material pedòfil a l’ordinador del religiós que havia fet classes al Pare Manyanet, sinó també al seu telèfon mòbil personal.

Fotografia | Parròquia del Pare Manyanet // Districte de Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt