El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Queda en llibertat un home relacionat amb 29 robatoris a domicilis

Societat

El jutjat ha decretat la posada en llibertat d’un home de 25 anys especialitzat en robatoris a domicilis i que havia actuat a Sant Andreu. Els Mossos d’Esquadra el van detenir el passat 31 de gener després d’atribuir-li fins a 29 robatoris amb força. De fet, l’acusat ja comptava amb deu antecedents per fets similars.

 

Els mossos van començar a investigar l’individu durant el mes de juliol de 2022, quan els agents van tenir coneixement d’una sèrie de robatoris amb força a pisos de la capital catalana. Amb totes les informacions i amb la resta d’indagacions realitzades per part dels investigadors es va aconseguir identificar el presumpte autor dels fets.

En un primer moment, el detingut actuava amb l’ajuda d’altres persones, però a finals de l’any passat va passar a cometre els robatoris sol i sense la necessitat de terceres persones. De la investigació, s’ha desprès que l’home va incrementar la seva activitat delinqüencial durant el mes de gener d’enguany i fins i tot en una sola nit va ser capaç de cometre nou robatoris en immobles que estaven relativament a prop entre ells.

El presumpte autor no només va robar en habitatges del districte de Sant Andreu, sinó que també va actuar a Nou Barris, l’Eixample, Horta, Les Corts i Gràcia. Per desplaçar-se d’una punta a l’altra de la ciutat en alguns casos feia servir el transport públic. Els investigadors van constatar que a l’hora de cometre els robatoris el detingut instal·lava marcadors a les portes per tal d’esbrinar si els seus habitants feien ús diari o si es trobaven fora uns dies, i així saber quin era el millor moment per accedir als pisos.

En alguns casos, disposava d’una quinzena de claus de diferents marques que coincidien amb les marques de panys en les quals hi havia marcadors, així com una eina especialitzada per obrir altres panys. Una vegada a l’interior dels domicilis sostreia aparells electrònics, petits electrodomèstics, joies, entre altres objectes.

Es dona la circumstància que en un dels fets la víctima va aportar el posicionament d’uns auriculars sostrets en un robatori que havia patit. Curiosament, la ubicació coincidia exactament amb el domicili del detingut. De fet, cinc dies abans de la detenció, el presumpte autor ja va ser identificat per agents dels Mossos d’Esquadra quan aquest caminava pel carrer amb una bossa i una caixa de grans dimensions. En l’escorcoll a dependències policials, tot i que l’home manifestava que portava roba entre els seus objectes, els agents van comissar diversos ordinadors, telèfons mòbils, rellotges, carteres i targeters, entre altres objectes, que podien estar relacionats amb robatoris previs.

Objectes que hauria sostret el presumpte autor dels fets // MOSSOS

Els investigadors van establir un dispositiu de seguiments i vigilàncies que va culminar el passat 31 de gener amb la detenció del presumpte autor dels fets a les rodalies del seu domicili. En el moment de la detenció l’home portava una sèrie d’objectes que amb les comprovacions realitzades es va determinar que provenien de diversos robatoris. Els mossos també van dur a terme un registre a un immoble i van recuperar objectes sostrets que ja van ser reconeguts per algunes de les seves víctimes i posteriorment retornats als legítims propietaris. De fet, avui dia encara es continuen fent gestions per retornar altres objectes, com ara joies.

Fotografia | Imatge de l’individu abans d’entrar en un dels habitatges // MOSSOS

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt