El nou Mercat genera contaminació acústica

Societat

El nou Mercat fa massa soroll. Així ho ha denunciat el veïnat de la plaça del Mercadal a L’Exprés de Sant Andreu, el qual explica que des que van posar en marxa la maquinària del nou equipament, conviuen amb una remor constant. “Fa soroll, no sabem exactament d’on surt, però se sent una remor de maquinària”, relata el veí de la plaça, Pablo Ortega.

 

Segons detalla, la remor no només es produeix durant les hores diürnes d’activitat, sinó que es manté a les nits quan està tancat. “No és una remor escandalosa, però si que ens ha empitjorat la qualitat de vida; l’altre dia a la nit fins i tot uns veïns van trucar a la Guàrdia Urbana perquè prengués nota”, rememora. Al seu parer, “està molt bé que hagin volgut fer tota la plaça peatonal, però hauria d’anar acompanyat del fet que les màquines no fessin tant soroll”.

Fonts de l’Institut de Mercats Municipals de Barcelona han confirmat a L’Exprés de Sant Andreu que tenen constància del problema i que ja treballen per solucionar aquesta contaminació acústica. “En breu s’instal·laran silenciadors en els sistemes que causen la molèstia”, avancen. Fins aleshores, però, l’organisme que gestiona els mercats assegura que ja s’ha modificat “la programació dels sistemes perquè només s’activi en moments puntuals”.

L’objectiu d’aquesta nova programació, relaten, és que la maquinària de les càmeres frigorífiques i la conservació d’aliments estigui connectada el temps mínim i imprescindible. Si bé no s’aturarà completament (les cambres necessiten refrigerar-se cada certs minuts), sí que servirà per “reduir al mínim les molèsties originades fins a la solució definitiva d’aquesta incidència”.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*