El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Fabra i Coats inaugura el cicle Feedback amb una obra onírica

Cultura

Llum tènue, sons dissonants i balls pertorbadors que formen un paisatge oníric. Així ha estat Dreamtime, el primer espectacle del cicle Feedback que ha estrenat aquest diumenge la Fabra i Coats (FiC): Fàbrica de Creació.

 

Feedback neix amb la voluntat de mostrar als espectadors obres inacabades d’artistes residents a la FiC, perquè puguin donar-los “feedback” (d’aquí el nom) i així prendre nota de les suggerències per enriquir les seves creacions. Aquesta primera peça amb que s’ha estrenat la mostra, però, ha estat una òpera experimental o hipno-òpera ja acabada del músic Luis Tabuenca. Dreamtime ha transportat al públic a l’interior de sis somnis o malsons diferents, tots ells asfixiants. En el procés de creació, Tabuenca va demanar a diverses persones que anotessin el que recordessin dels seus somnis durant 30 dies, i, després, va convidar a artistes de diverses disciplines a interpretar-los mitjançant l’art.

El resultat ha estat una obra multidisciplinària que compta amb música electrònica i de percussió de la mà del propi Tabuenca, una ballarina (Èlia Genís), projeccions (Noriko Koshida) i dos sopranos (Montse Solà i Adriana Aranda) que no només canten, sinó que també reciten. En concret, un poema en portuguès escrit per Gonçalo Tavares sobre els somnis que s’interpreten durant l’obra. Tot plegat, sota la direcció del mateix Tabuenca, Genís, i Jordi Pérez.

Després de la mostra, que és una coproducció d’Òpera de Butxaca i Nova Creació de Barcelona, Produccions Volavérunt i la FiC, el periodista de Què fem/La Vanguardia, Ramon Oliver, ha moderat un diàleg entre els artistes i el públic, mirant de generar aquest feedback que busca el cicle. La majoria d’assistents que hi han intervingut s’han mostrat entusiasmats i han assegurat haver-se vist immersos en aquest ambient oníric, que el propi Tabuenca ha admès que no compta amb un fil narratiu conductor.

El propòsit d’aquest músic no és teixir una trama, sinó que es limita a crear un paisatge sonor i visual, que, malgrat en determinats moments pot costar de seguir, no deixa de transmetre emocions al públic. De fet, l’artista ha definit la seva obra com un “repte o desafiament” a l’espectador que no està acostumat a sentir aquest tipus de sons ni a veure posades en escenes d’aquest tipus, però que és capaç de captar l’ambient.

Després d’aquesta primera mostra del Feedback, que sorgeix de la necessitat expressada pels mateixos residents de la FiC i compta amb la col·laboració de la plataforma Recomana.cat, en vindran cinc més. Totes elles començaran a les 19 hores i seran totalment gratuïtes. Tindran lloc el 13 d’octubre; 9, 22 i 29 de novembre i 13 de desembre.

Fotografia | Fabra i Coats : Fàbrica de Creació

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt