El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Escola de La Maquinista / DGM

L’AFA de l’INS La Sagrera Sant Andreu exigeix més aules

Societat

L’AFA de l’Institut La Sagrera Sant Andreu ha emès un comunicat a les famílies del centre on expressa la seva preocupació per la darrera decisió del Consorci d’Educació de Barcelona. Segons els hauria expressat l’ens administratiu, de cara al proper setembre no s’instal·larà cap nou mòdul prefabricat a l’edifici provisional ubicat al carrer de Fernando Pessoa. Per tant, les tres línies que el curs vinent ja faran quart d’ESO s’hauran d’encabir en els actuals espais del centre educatiu.

 

Segons denuncia la presidenta de l’AFA, Elena Matencio, aquesta decisió impedirà desenvolupar el projecte educatiu que va dissenyar el centre i que van escollir les famílies. La raó: les tres noves classes convencionals de 4t d’ESO hauran d’ocupar espais que ara es destinen a l’aula de tecnologia (STEAM), al desdoblament o fins i tot al menjador (el qual també funciona com una peça important dins del projecte educatiu). Un “sacrifici” que, considera, no contemplaven ni les famílies ni la direcció, ja que mesos enrere els responsables del Consorci es van comprometre verbalment a instal·lar més mòduls de cara al proper setembre.

Si bé aquest mitjà de comunicació no ha obtingut resposta del Consorci d’Educació de Barcelona per recollir la seva versió, la presidenta de l’AFA assegura que ara els responsables de l’organisme ja els han comunicat que els nous mòduls no arribaran fins al curs 2023/24, quan l’Institut ja compti amb els primers estudiants de primer de Batxillerat. En aquest sentit, Matencio demana al Consorci una rectificació: “Ja que els nostres fills faran tota la secundària en mòduls prefabricats, almenys volem que la cursin en espais que respectin el projecte educatiu”.

Cal recordar que el naixement de l’INS La Sagrera Sant Andreu es va produir als mòduls prefabricats de la Fabra i Coats, tot i que al cap de dos cursos la comunitat educativa ja es va traslladar als mòduls del carrer de Fernando Pessoa (a tocar de la passarel·la provisional que creua les vies). Ara bé, quin ha de ser el seu emplaçament definitiu? Doncs tot just a 15 minuts caminant de la seva actual ubicació: un solar sobre el triangle ferroviari.

Tanmateix, que des del principi se sàpiga quin ha de ser l’emplaçament que ha d’ocupar l’edifici definitiu no significa que des de les administracions s’hagi avançat gaire feina. De fet, avui dia les famílies desconeixen quin serà al final el solar que les adjudiquin, ni tenen a les mans cap calendari d’obres o trasllat. L’únic que saben és que, com a mínim, hauran de seguir entre barracons durant “quatre o cinc anys més”, en aules de dimensions més apropiades per a alumnes de primària que no pas de secundària. Dit d’una altra manera, els alumnes que van començar primer d’ESO entre mòduls prefabricats acabaran Batxillerat entre mòduls prefabricats.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt