El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Compte enrere per l’inici de la recollida de residus ‘porta a porta’

Societat

Darreres hores de la recollida d’escombraries tradicional. A partir d’aquest dilluns un primer conjunt de carrers del Casc Antic de Sant Andreu implementarà el servei de recollida de residus ‘porta a porta’. Si bé aquest nucli urbà es convertirà en el segon territori de Barcelona en adoptar aquest servei (el primer va ser Sarrià Vell), per extensió i població sí que serà el més gran que s’ha fet mai a tota Catalunya, segons ha avançat l’Ajuntament de Barcelona.

 

Mentre que en aquesta primera fase es veuran involucrades 5.857 llars, la intenció és que a partir del 18 d’octubre ja siguin 11.602 els habitatges que es vegin afectats pel canvi de model. La idea és que es recullin totes les fraccions de residus, orgànica, reciclables, paper i cartó i rebuig en les bosses amb xip identificador que ha entregat l’Ajuntament. Respecte al vidre, serà l’únic material que mantindrà en contenidor de carrer.

Pel que fa als horaris, només es podrà baixar la brossa al carrer de 20 a 22 hores. Al sector nord l’orgànica es recollirà dilluns, dimecres i dissabte, els reciclables dimecres i dissabte i el paper els dilluns. Pel que fa al rebuig, només es podrà baixar els dijous. Al sector sud, en canvi, l’orgànica es recollirà dimarts, divendres i diumenge, els reciclables dimarts i divendres, el paper els diumenges i el rebuig també només els dijous. La intenció dels responsables del sistema és que, amb aquestes freqüències de recollida tan limitades, es faci una major separació dels residus.

Per evitar acumulació de cubells en determinats punts, el nou model ha adoptat com a mesura que les finques de més de 44 habitatges tinguin uns contenidors comunitaris d’ús exclusiu a la via pública. Aquests, però, només s’obriran amb una clau electrònica que identifica l’habitatge de la persona que el fa servir. De fet, la gran majoria d’aquests contenidors s’han instal·lat a les voreres, fet que ja ha provocat una pèrdua d’espai per als vianants (quan els 140 contenidors que es retiraran en la seva àmplia majoria estaven a la calçada).

Com a suport informatiu i d’entrega de materials, s’ha posat en marxa una aplicació per a telèfons intel·ligents i una oficina física a la Fabra i Coats, la qual farà horari de dilluns a dissabte de 9 a 14 hores i dimarts i dijous de 17 a 20 hores.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt