El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu redueix a la meitat els nous positius de COVID-19

Societat

Tendència a la baixa. Sant Andreu de Palomar ha registrat aquesta darrera setmana del 7 al 13 de setembre pràcticament la meitat de nous positius PCR per COVID-19, que exactament el mateix període de fa 15 dies. Si aleshores es van comptabilitzar 57 nous contagis, ara se n’han detectat 30, la xifra més baixa des de principis de juliol, segons les dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

 

Si ens fixem en la resta de barris de Barcelona, les darreres estadístiques revelen com el virus ha començat a desaparèixer abans de Sant Andreu que d’altres punts. Mentre que fa només una setmana el territori andreuenc era el cinquè més afectat de tota la ciutat, ara ja ha abandonat fins i tot les deu primeres posicions. La caiguda de casos a escala de districte, però, ha sigut més moderada: de registrar 184 positius la setmana passada a comptabilitzar 146 la darrera.

Pel que fa a franges d’edat, cal destacar la caiguda sobtada de nous contagis entre els joves de 15 a 34 anys, en la que només s’han detectat quatre nous casos, quan a principis de setembre van ser el doble. En canvi, de la piràmide demogràfica els que han passat a estar més mal parats són els majors de 65 anys, amb nou casos més. Pel que fa als menors de 14 anys, només s’ha detectat un positiu i entre els adults de 35 a 64 anys, 16 infectats.

En el camp de la incidència del coronavirus, Sant Andreu de Palomar reporta 51 casos per cada 100.000 habitants, mitjana que segueix per sota de la barcelonina. Destacar que la ràtio de contagis a Sant Andreu sud ja està per sota de l’u (0,67), mentre que al nord per cada veí contagiat es contagien 0,85 persones.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt