El diari independent de Sant Andreu de Palomar

CONFIRMAT | Tancaran les escoles de Sant Andreu pel coronavirus

Societat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha ordenat el tancament d’escoles i instituts  a partir de demà divendres fins d’aquí a 14 dies com a mínim. La mesura afectarà centres tant de la xarxa pública com de la concertada. L’objectiu és contenir la pandèmia de coronavirus. Les escoles superiors de música, les d’idiomes, les d’adults i les bressol del Districte de Sant Andreu també quedaran afectades. Els universitaris andreuencs també es quedaran sense classes.

 

La informació ja havia sigut avançada per fonts del Departament d’Educació a diferents mitjans d’àmbit nacional, però fins ara no ha sigut oficial. Torra ha elevat la fase de contingència a la d’emergència del pla Procicat nivell 1 i ha avançat la previsió de tancar els centres educatius a demà divendres. La consellera de Salut, Alba Vergés, diu que la decisió s’ha pres per no complicar encara més la situació del sistema sanitari. Vergés també ha assegurat que és previsible l’augment dels casos i demana a tota la societat que “abaixi el ritme i tingui capacitat real de reduir els riscos de contagi i talli les cadenes de transmissió del virus”.

D’altra banda, Quim Torra ha recomanat la “contenció individual” i prendre mesures com el foment del teletreball per tal d’evitar que el transport públic suporti menys pressió ciutadana. “Si tots fem cas durant 14 dies, ens ensortirem“, ha remarcat.

Continuarà ampliació

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt