El diari independent de Sant Andreu de Palomar

‘Star Act’, o quan les dones de La Lírica prenen l’escenari

Cultura

La història de la cultura sempre ha estat protagonitzada majoritàriament per homes. Una circumstància que no només ha pres reflex en el llegat de les obres que ens ha arribat fins als nostres dies (la major part dels escriptors afamats han sigut homes), sinó que també les peces teatrals acostumen a ser conduïdes per aquest gènere. Però… què fer per trencar amb aquesta tendència? Des de La Lírica de Sant Andreu ho han tingut clar: buscar referents musicals amb un major protagonisme femení i donar-li l’espai que mereix a l’escena andreuenca.

 

Sota aquesta premissa l’equip de La Lírica fa mesos que treballa en Star Act, el nou musical que la companyia presentarà aquest proper cap de setmana al Casal Catòlic de Sant Andreu. Tal com ha explicat a L’Exprés de Sant Andreu el director de l’espectacle, Jaume Gómez, “la idea de fer aquest musical va ser de les dones que conformen La Lírica, ja que veien que en els darrers espectacles eren els nois els qui feien de protagonistes i ara volien fer un musical protagonitzat per elles“.

En aquest cas, l’obra que assaja La Lírica intensivament des de fa més de dos mesos dota a l’escena de més monges que el text original, ja que la idea era “que tothom de la companyia pogués participar”. Una qüestió, però, que no provocarà que l’espectacle es desvirtualitzi: “Hem mantingut l’essència i els espais de l’espectacle, però adaptats al nostre escenari i a les nostres possibilitats econòmiques”, detalla Gómez.

De fet, per tal de ser el més fidels possibles al guió original, el mateix director i la traductora Cristina Esteve s’han encarregat de portar tot el text al català directament des de l’anglès, en comptes d’agafar referents del castellà. L’única diferència que l’espectador trobarà amb l’original d’Emile Ardolino seran determinats gags, que s’han traslladat a l’esquema cultural de la Península Ibèrica: “Hi ha bromes d’Amèrica o Anglaterra que aquí no entendríem, pel que hem decidit extrapolar-les al nostre entorn“, revela Gómez. Tot i això, tant la música, com el to i la durada del musical, “seran els originals”, assegura.

La coral assaja des de fa mesos tot el repertori de Star Act // DGM

Com acostuma a ser habitual a La Lírica, el cor cantarà totes les peces de Star Act en directe i comptarà amb la participació de tot l’equip que en forma part de la companyia. Per aquest motiu, la responsable de vestuari, Teresa Arbonés, treballa des de fa dies en confeccionar els més de 30 hàbits de monja que sortiran sobre l’escenari del Casal Catòlic. Tot plegat, amb l’objectiu que el públic pugui desconnectar del seu dia a dia i gaudir d’aquesta nova comèdia made in Lírica.

Les funcions programades al Casal Catòlic són els divendres 15 i 22 de novembre a les 21:00 hores, els dissabtes 16 i 23 de novembre a les 21:00 hores i els diumenges 17 i 24 de novembre a les 18:00 hores. La plana web de La Lírica de Sant Andreu recull tots els detalls per poder adquirir les entrades de l’espectacle.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt