El diari independent de Sant Andreu de Palomar

ERC arrabassa la victòria al PSC a les Eleccions Generals

Política

Si a les anteriors Eleccions Generals el PSC es va emportar la victòria al Districte de Sant Andreu després d’arreplegar 21.166 paperetes i superar per la mínima a ERC, en aquest 10N els republicans els han arrabassat la primera plaça. Per quants vots? Per només 400 paperetes de diferència. Ara bé totes dues formacions han caigut en suports: entre tres i quatre punts respecte a l’abril.

 

La tercera posició electoral l’ha consolidat En Comú Podem, que ha tornat ha empitjorat els seus resultats, però que en l’àmbit percentual pràcticament s’ha estancat. De fet, en comptes de beneficiar-se de la caiguda dels socialistes, els comuns no semblen ni avançar ni retrocedir dins del bloc d’esquerres. Una altra lectura, però, seria la que apunta al fet que la formació liderada per Jaume Asens manté un gruix de votants fidels al Districte. Pel que fa a JxCAT, la formació sobiranista ha aconseguit millorar els seus resultats de l’abril i puja pràcticament en mig miler de vots.

La mateixa línia de creixement la seguida el PP, partit que després d’obtenir el seu pitjor resultat històric al Districte de Sant Andreu en unes Eleccions Generals, ara remunta en poc més de dos punts. A més, els populars aconsegueixen establir més d’un miler de paperetes de marge per sobre de la CUP, formació que s’ha estrenat en unes eleccions estatals. En aquest cas, l’esquerra independentista ha arreplegat el 6,5% dels escrutinis (doblant els resultats que va obtenir el Front Republicà el passat 28A).

Per últim, destacar l’enfonsament de Ciutadans, que ha perdut la meitat dels seus votants, i el creixement de VOX. En aquest darrer cas, més de 4.000 veïns del Districte de Sant Andreu han donat suport a la formació d’extrema dreta. Pel que fa a la participació, aquesta s’ha quedat en el 74,86%, cinc punts per sota dels darrers comicis.

Nota: Dades del Ministeri d’Interior amb el 99% de les urnes escrutades

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt