El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Mur escola mestre gibert expres de sant andreu

L’Ajuntament expropiarà un solar per ampliar l’Escola Mestre Gibert

Societat

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dijous una partida pressupostària d’1,4 milions d’euros per expropiar el solar que hi ha a la cantonada del carrer del Vallès amb Concepció Arenal. Amb aquesta operació, es donarà per satisfeta la demanda històrica de les famílies de l’Escola Mestre Gibert: poder ampliar el pati del centre educatiu.

 

Tal com ha comunicat el consistori, després de diverses negociacions l’administració pública i el propietari del solar han arribat a un acord d’expropiació. De fet, aquest arriba després de mesos d’estira-i-arronses, ja que fins a dia d’avui el titular de la peça sempre havia rebutjat totes les ofertes plantejades. Tot i que la primera carta de l’executiu era dur a terme una permuta d’aquest terreny d’ús educatiu per un altre de similar en un altre sector de la ciutat, finalment l’acord ha sigut de caràcter econòmic: 1,4 milions d’euros.

L’acord també recull un segon punt: encara que els tràmits burocràtics es puguin allargar, l’escola podrà fer un ús anticipat d’aquest espai. Per tant, pel proper curs 2019/20 els alumnes del Mestre Gibert ja podran gaudir d’una zona d’esbarjo més gran respecte a la que disposen actualment. A més, el privat també acabarà d’ensorrar el mur perimetral del solar que dona directament al pati i que les ventades de mesos enrere ja van provocar un ensurt a la comunitat educativa. Per últim, recordar que l’acord final arriba precedit d’una intensa campanya de mobilització per part de les famílies.

1 Comentari

  1. Estic contenta que al final es pogui ampliar el pati de l’escola Mestre Gibert i Camins, les meves filles van anar a aquesta escola ara ja tenem 25 i 30 anys i ja quan hi anaban les families lluitaben per aconseguir aquest espai, m’en alegro molt que per fi s’hago conseguit, es una escola fenomenal vivim molt aprop i vam tenir la sort que les nenes anaban i tornaban soletes de la escola tot un luxe dintre una gran ciutat com es barcelona, pero.. es que Sant Andreu es poble el nostre poble

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt