El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Les famílies ja es van concentrar a les portes de l'Ajuntament setmanes enrere / DGM

Les famílies del Mestre Gibert comencen a tallar carrers

Societat

Tardor calenta. Després d’advertir al Consorci d’Educació de Barcelona, l’AFA de l’Escola Mestre Gibert ja ha efectuat el seu primer tall del trànsit aquest dilluns al matí. Si bé l’acció al carrer d’Irlanda ha tingut un caràcter més aviat simbòlic, la presidenta de l’AFA, Noemí Royes, ja ha anunciat que en breus començaran a treballar per afectar a artèries circulatòries més importants, com ara la rambla de Fabra i Puig.

 

Tal com denuncia Royes, la situació dels alumnes del Mestre Gibert és insostenible. Més enllà d’haver de conviure amb un mur que amenaça de caure quan fa vent, l’edifici també pateix de greus goteres i d’una manca d’espai flagrant. En aquest sentit, Royes assegura que l’escola ja va demanar l’any passat al Consorci d’Educació que solucionés el problema de les goteres, “però ens van dir que no tenien pressupost i que pel present curs contemplarien una partida econòmica”. Per ara, però, els infants encara no saben quin dia les galledes desapareixeran de les seves aules i passadissos quan plou.

La mateixa representant de les famílies assegura que davant aquesta circumstància, algunes zones de l’escola han de ser tancades, perjudicant l’activitat lectiva: “L’escola treballa amb el mètode de la lliure circulació i amb el problema que ja tenim d’espai, ara se suma el fet que no puguem disposar de determinats espais quan plou”. De fet, una exposició de l’escola sobre la tardor ja s’ha hagut de traslladar a un nou espai comú, perquè si continuava on estava situada s’hauria mullat sencera. Segons critica Royes, “ja estem prou estrets, com per anar fent passar els nens entre galledes d’aigua”.

A aquest problema amb les filtracions d’aigua cal  afegir la baixa percepció de seguretat que aporta a les famílies el mur que s’ha desenganxat de la instal·lació escolar i que amenaça de caure en qualsevol moment. Si bé els Bombers de Barcelona van visitar l’espai i van aconsellar a la direcció escolar el tancament del sector quan hi hagués temporal de vent, les famílies exigeixen poder veure l’informe que van elaborar els funcionaris per poder determinar quin és el perill real: “Què vol dir ‘quan faci vent‘? Quina quantitat de ratxes és la que determina si estem en perill o si no ho estem?”, qüestiona la presidenta de l’AFA a L’Exprés de Sant Andreu.

Més enllà de començar a dur a terme accions contra el trànsit de Sant Andreu com a eina de pressió, “la darrera que ens queda” -consideren-, les famílies també han començat a estudiar quina estratègia seguir de cara al proper ple del Districte de Sant Andreu, previst pel 4 de desembre. En la darrera ocasió, desenes de persones van irrompre a la plaça d’Orfila amb una batucada, deixant-se sentir fins i tot a la sessió plenària.

Fotografia | Les famílies ja es van concentrar a les portes de l’Ajuntament mesos enrere / DGM

1 Comentari

  1. Home, tenen tota la raó, però podien anar a protestar al davant del consorci, que els veïns no els hi podem arreglar el problema, només podem fer d’ostatges, i no crec que els importem massa en aquesta gent…

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt