El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Festa dels animals / AJUNTAMENT DE BARCELONA

Exigeixen una àrea d’esbarjo per a gossos al Parc de la Pegaso

Societat

Els propietaris de gossos de Sant Andreu han dit prou. Després que l’Ajuntament de Barcelona hagi retirat les tanques de la zona que tenien pactada verbalment al Parc de la Pegaso, els usuaris habituals d’aquest espai han decidit començar a mobilitzar-se per exigir una macro-àrea d’esbarjo a la zona verda, com les que s’han fet a Baró de Viver o a tocar de l’avinguda de Rio de Janeiro.

 

Tal com denuncia Gemma Ortiz, membre del nou moviment de propietaris, “el pipi-can al qual ens conviden a anar no fa ni 140 metres quadrats; és inviable que ens hi encabim tots allà”, critica. En aquest sentit, Ortiz recorda que “a Sant Andreu de Palomar no han fet res per als gossos” i que al projecte de reforma del Parc de la Pegaso, l’àrea que feien servir fins ara quedarà “només com una zona verda”, la qual “no podran fer servir ni els gossos ni els nens petits”.

De fet, segons recull el projecte executiu de l’obra al qual ha tingut accés L’Exprés de Sant Andreu, aquest espai batejat com ‘La Praderavetarà l’accés a qualsevol persona una vegada s’hagi reformat. A més, el mateix document assenyala que la fins ara àrea per a gossos “no es podrà substituir”. Què suposarà aquest fet? Que els gossos dels veïns que viuen entre la Sagrera i Sant Andreu “no disposin de cap espai on anar deslligats per córrer”, adverteixen els afectats.

Gossos corren rere una pilota al Parc de la Pegaso / DGM
Dos gossos corren rere una pilota a la zona que abans tenien habilitada al Parc de la Pegaso / DGM

“Des de l’Ajuntament de Barcelona ens van dir que ens farien un parc d’esbarjo per a gossos, però ara ens hem trobat que al projecte de reforma del parc no inclouen cap proposta en aquesta línia“, apunta Ortiz. A més, des del moviment sumen a les seves crítiques el fet que en les darreres setmanes s’hagi incrementat la presència d’agents de la Guàrdia Urbana a la zona: “Suposem que ens volen traslladar al pipí-can mitjançant la pressió policial“, considera la mateixa font.

Davant d’aquesta circumstància, els afectats es concentraran al pipi-can del Parc de la Pegaso el proper diumenge a les 12 hores amb els seus gossos, per reclamar una zona d’esbarjo digna i visibilitzar la problemàtica. Al seu parer, els actuals responsables polítics “no escolten les nostres necessitats reals i la dels nostres gossos”.

Fotografia | AJUNTAMENT DE BARCELONA

2 Comentaris

 1. Lo de la ciudad de Barcelona es de traca. Mucha presión para prohibir la venta de animales. ( Que estoy a favor de que no se vendan, y mas si vas a ver las perras que están llenas, y muchas mal gestionadas con perros condenados a vivir en ellas hasta la muerte y cachorros enfermando ).
  Campañas para adoptar a perros y luego los quieren atados, con bozal, que no ladren por la calle y aun menos en las viviendas.
  Solución represión de la Guardia Urbana con multas a propietarios de perros.
  Si tienen perros pueden pagar multas.
  Ahora si vives delante de una plaza y cada fin de semana por la noche no puedes dormir por los chavales con el botellón ni aparece la Urbana y encima todo lleno de botellas rotas y basura variada.
  Educar en la convivencia, no con la prohibición y la represión en multas.
  Lo que tendrían que hacer los propietarios de perros es quedar todos cada tarde, o cuando haya pleno, en frente del ayuntamiento y que sus perros orinen y defequen en la fachada. Y que no recojan las heces ni tiren agua con vinagre a los orines.
  Veras que rápido les hacen una área de perros.
  Esas jaulas gigantes diseñadas sin saber las necesidades de los perros que las van a usar. Y donde todos los perros de diferentes tamaños y caracteres se ven obligados a convivir.
  Si a tu perros lo muerde otro allí ya no la vas a pisar nunca más.
  Pero bien caras que son y sin saber realmente si valen lo que pagan por ellas o sirven de tapadera para desviar dinero a los amigos de los políticos.

 2. Espero que sí lo consiguen,que me parece bien, haya menos cacas y pis de perro por el barrio, esto va a peor ya no se puede caminar sin oler o pisar cacas o pis. Mucho incivismo….

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt