El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Col·lectius proreferèndum, a punt per ocupar locals electorals

Política

Després que la Fiscalia Superior de Catalunya hagi ordenat als Mossos d’Esquadra precintar els col·legis electorals amb suficient antelació perquè no es puguin muntar les taules del referèndum previst per l’1 d’octubre, la societat civil s’ha començat a organitzar. En aquest sentit, diferents col·lectius proreferèndum s’han aplegat sota la plataforma ‘Escoles Obertes‘ per organitzar-se de cara a les properes jornades i així “fer possible que el pròxim diumenge la jornada es desenvolupi amb tota normalitat“.

 

Si bé en el manifest no es fa menció a una ocupació prèvia dels col·legis electorals, resulta senzill llegir entre línies que la intenció, al cap i a la fi, és aquesta. És a dir, avançar-se als cossos policials. Si més no, cal recordar que Fiscalia ja va emetre l’ordre de desallotjar els locals si aquests estaven ocupats.

Sota el paraigua d’Escoles Obertes es troben diferents comunitats educatives mogudes per l’actuació de l’Estat espanyol, la qual consideren “contrària al model educatiu que dia a dia defensem”. En aquest sentit, les entitats demanen a “tota la ciutadania” que es mobilitzi per “col·laborar en la difusió del referèndum que l’Estat prohibeix i persegueix”.

El passat dimarts la cúpula dels Mossos d’Esquadra ja va assenyalar que precintar i impedir la votació del referèndum podria desembocar en un greu problema d’ordre públic. En aquest sentit, des de la plataforma asseguren que “no cerquem cap xoc ni col·lisió amb les forces policíaques, però confiem en el bon criteri de la policia. Si som pocs, podran tancar els col·legis. Si som molts, no podran fer res’, ha declarat aquest dimecres el portaveu de la iniciativa, Josep Maria Cervelló.

Per últim, destacar que a Sant Andreu de Palomar ja s’han fet públics els col·legis electorals que el Govern de la Generalitat de Catalunya té previst obrir el pròxim 1 d’octubre. Si bé la majoria són de propietat de la Generalitat, alguns són locals municipals cedits per l’Ajuntament de Barcelona. Entre aquests es poden comptar l’Escola Ignasi Iglésias, el CEIP Sant Pere Nolasc, el Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu, l’Ateneu l’Harmonia, l’Escola Mestre Gibert, l’INS Príncep de Viana, l’Escola Llotja i el Turó Blau, tal com es pot consultar en l’interactiu superior.

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt