El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El veïnat podrà consumir l’energia de la pèrgola fotovoltaica de Casernes

Economia

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que posarà a disposició del veïnat l’energia solar produïda a la pèrgola fotovoltaica recentment instal·lada a les Casernes de Sant Andreu. “Amb l’actual augment dels preus energètics, aquesta iniciativa vol aprofitar l’energia generada pel sol per abastir una part de les necessitats de les llars”, expliquen des del consistori. La mesura suposarà que a cada unitat familiar se li injectin uns 500 W d’energia solar, els quals els podrien permetre estalviar fins a un 25% de la factura elèctrica, uns 200 euros per a una família tipus.

 

Per accedir a l’energia caldrà que les famílies siguin titulars d’un contracte de subministrament elèctric, en baixa tensió, el comptador del qual s’ubiqui en un radi de 500 metres d’aquesta pèrgola fotovoltaica. Un criteri que també pot beneficiar als veïns que viuen a la zona nord de Sant Andreu, ja que l’energia que es produeixi a les plaques solars del Parc de la Trinitat Vella també es destinarà al consum domèstic. Tanmateix, cal tenir en compte que la primera pèrgola que posarà en funcionament aquest nou tipus de consum és la que hi ha  a la Ronda de Dalt (Vall d’Hebron).

La intenció de l’Ajuntament és començar a oferir aquesta energia a les famílies amb menys recursos, encara que ja s’ha anunciat que es treballarà per fer-la arribar a tota la resta de la ciutadania i a les Pimes. D’entrada, però l’Ajuntament, a través de Serveis Socials, informarà a les famílies amb pocs recursos que resideixen a menys de 500 metres de les pèrgoles sobre la iniciativa i els hi oferirà la possibilitat d’accedir a aquesta energia solar gratuïta durant com a mínim un any. Una vegada concretades totes les unitats familiars interessades s’aplicarien criteris de vulnerabilitat i necessitat, i si calgués es faria un sorteig i les que no fossin escollides, restarien en una llista d’espera. De la mateixa manera tant persones físiques com jurídiques també podrien disposar d’aquesta energia solar a preu de cost.

Per últim, destacar que aquest dilluns l’Ajuntament ha presentat el programa ‘Moment solar Barcelona’, un projecte que pretén dotar a unes 2.000 famílies de la seva pròpia energia renovable aquest 2022 mitjançant la instal·lació de panells solars. Dit d’una altra manera, es buscarà que unes 100 comunitats de veïns puguin dotar-se de la capacitat de generar la seva pròpia electricitat a partir del sol utilitzant tecnologia fotovoltaica.  La intenció és augmentar l’interès, convèncer i acompanyar a les comunitats per dur a terme tot el procés d’instal·lació de plaques fotovoltaiques. Des de l’estudi previ fins a la instal·lació, la legalització i la posada en marxa de les plaques, així com la tramitació per accedir a totes les subvencions disponibles, ja que els tècnics acompanyaran als interessats en tota l’actuació executiva de la instal·lació d’autoconsum, gestionarà els permisos necessaris i s’ocuparan del manteniment de les plaques fotovoltaiques, expliquen.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt